ΣΥΡΙΖΑ για 49η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας: “Οι αγώνες του χθες είναι οδηγός μας”

ΣΥΡΙΖΑ για 49η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας: “Οι αγώνες του χθες είναι οδηγός μας”
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

"Σε μια περίοδο που το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα αμφισβητούνται, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να αγωνιζόμαστε για περισσότερη δημοκρατία και δικαιοσύνη" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη 49η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

“Οι αγώνες του χθες είναι οδηγός και μας δίνουν δύναμη για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του για την 49η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Σαράντα εννιά χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας που οδήγησαν στην πτώση της χούντας των συνταγματαρχών. Θυμόμαστε και τιμούμε όλους εκείνους, χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες, που παρά τις εξορίες, τους βασανισμούς και τις φυλακίσεις, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους, πίστεψαν και πάλεψαν για τη δημοκρατία, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεν ξεχνούμε τα δεινά που έφερε στη χώρα μας το απάνθρωπο δικτατορικό καθεστώς των συνταγματαρχών, που με τον πιο βίαιο και αποτρόπαιο τρόπο έβαλε στον “γύψο” τη δημοκρατία, τις ελευθερίες του λαού μας, την πολιτική ζωή και την πολιτιστική δημιουργία. Δεν ξεχνούμε την προδοσία της Κύπρου.

Οι αγώνες του χθες είναι οδηγός και μας δίνουν δύναμη για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Σε μια περίοδο που η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι σε Ευρώπη και Ελλάδα, σε μια περίοδο που το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα αμφισβητούνται, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να αγωνιζόμαστε για περισσότερη δημοκρατία και δικαιοσύνη.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα