ΣΥΡΙΖΑ για ΑΣΕΠ: “Κύριε Βορίδη τι ακριβώς συνέβη στον διαγωνισμό;”

ΣΥΡΙΖΑ για ΑΣΕΠ: “Κύριε Βορίδη τι ακριβώς συνέβη στον διαγωνισμό;”
ΑΣΕΠ George Vitsaras / SOOC

Με κοινή δήλωσή τους, ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, σχολίασαν τα προβλήματα που καταγγέλθηκαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Στα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, το Σάββατο (4/3), αναφέρθηκαν, με κοινή δήλωσή τους, ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για μια “ανίκανη κυβέρνηση των “αρίστων” ενώ κάλεσαν τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση Ζαχαριάδη – Θεοδωράκη:

“Κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες, διαδοχικές κυβερνήσεις διοργανώνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε όλη τη χώρα χωρίς προβλήματα. Η κυβέρνηση των «αρίστων» του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ανίκανη ακόμη και για τα αυτονόητα.

Μετά την αποτυχία του γραπτού διαγωνισμού της ΑΑΔΕ, που ανάγκασε την κυβέρνηση να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση για την κάλυψη των σχετικών θέσεων, νέες καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τον πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε το Σάββατο 4/3/2023.

Εκτός των άλλων, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, υπήρξαν τρομερές καθυστερήσεις και διαφοροποιήσεις στην ώρα παράδοσης των θεμάτων στους υποψηφίους, ενώ δόθηκε χρονική παράταση και παρασχέθηκαν διευκρινήσεις στους εξεταζόμενους σε προχωρημένη ώρα της διαδικασίας κι ενώ αρκετοί υποψήφιοι είχαν ήδη αποχωρήσει… Τα παραπάνω εφόσον ευσταθούν, εγείρουν ζητήματα ισότητας που οφείλει να διέπει κάθε διαγωνιστική διαδικασία, δημιουργώντας defacto υποψήφιους διαφορετικών ταχυτήτων.

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ομολόγησε άλλωστε και ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ με σχετική δήλωσή του αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “Γίνομαι δέκτης παραπόνων υποψηφίων για προβλήματα και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την αναπαραγωγή των θεμάτων σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μολονότι αυτά απεστάλησαν στα σχολεία με απόλυτη χρονική συνέπεια….Ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνει συστηματική προσπάθεια για τη βελτίωση του τρόπου διεξαγωγής της διαδικασίας αυτής, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει η συνεχώς εξελισσόμενη σχετική τεχνολογία”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σέβεται πλήρως το κύρος και την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν εμπιστεύεται μια ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει ούτε την απρόσκοπτη διεξαγωγή μιας διαγωνιστικής διαδικασίας. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις μας προχώρησε στη διεξαγωγή ενός γραπτού διαγωνισμού – μαμούθ παραμονές εκλογών, στήνοντας ένα προεκλογικό εμπόριο ελπίδας, χωρίς να είναι έτοιμη.

Κ. Βορίδη οφείλετε να δώσετε άμεσα απαντήσεις:

  • Είναι βάσιμες οι καταγγελίες των υποψηφίων;
  • Γιατί ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναφέρεται στην ανάγκη βελτίωσης του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων; Τι δεν πήγε καλά;
  • Τι ακριβώς συνέβη στον γραπτό διαγωνισμό;”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα