ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο υποκλοπών: Μεγαλώνει το “κάδρο” αλλά και οι προσπάθειες συγκάλυψης

ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο υποκλοπών: Μεγαλώνει το “κάδρο” αλλά και οι προσπάθειες συγκάλυψης
Ακόμη και με αυτή την ασφυκτική λειτουργία της Εξεταστικής αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερα στοιχεία του σκανδάλου των υποκλοπών διαπιστώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Η κατάθεση Κοντολέοντα τοποθετεί και τον Γεραπετρίτη στα πρόσωπα που φέρουν ευθύνη για τις παρακολουθήσεις εκτιμούν στην Κουμουνδούρου

Το εύρος του σκανδάλου των υποκλοπών ολοένα διευρύνεται. Όσο συμβαίνει αυτό τόσο πιο απροκάλυπτα επιχειρείται η συγκάλυψη του.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς παρά την επίκληση του απορρήτου από όλους τους ουσιώδεις μάρτυρες και την απουσία των πολιτικών προσώπων η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερες πτυχές του σκανδάλου.

Χθες τόσο ο Παναγιώτης Κοντολέων υπό την διοίκηση του οποίου η ΕΥΠ ξεκίνησε την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη όσο και ο Θεμιστοκλής Δεμίρης που παρέλαβε την υπηρεσία μετά την παραίτηση του πρώτου, επέλεξαν να σιωπήσουν.Έτσι κανείς εκ των δύο δεν αποκάλυψε τους λόγους της παρακολούθησης.

Παρόλα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ αποτιμούν ότι η δήλωση που φέρεται να έκανε ο Παναγιώτης Κοντολέων, σύμφωνα με την οποία ενημέρωνε σχεδόν καθημερινά εκτός από τον παραιτηθέντα γραμματέα του Μ.Μαξίμου Γρηγόρη Δημητριάδη και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, διευρύνει τον κατάλογο των πολιτικών προσώπων που πρέπει να επιμεριστούν οι ευθύνες. Αυτό παρά το γεγονός ότι ο ιθύνων νους – αντικειμενικά- είναι ο πρωθυπουργός και υπεύθυνος για την λειτουργία της ΕΥΠ.

Ένα ακόμη πρόσωπο στην καρδιά του σκανδάλου των υποκλοπών ο Γιώργος Γεραπετρίτης εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Ειδικά για τον Γιώργο Γεραπετρίτη, στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για υποκρισία αφού ήταν ο υπουργός που προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ώστε να τον ενημερώσει κατ’ ιδίαν για την παρακολούθησή του. Στην συνέχεια όμως υποστήριζε ότι δεν γνωρίζει τίποτε γι αυτήν. Η αξιωματική αντιπολίτευση αξιώνει πλέον την απομάκρυνση του Γιώργου Γεραπετρίτη από την κυβέρνηση. Αν και δεν έχει αυταπάτες σχετικά με το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να απομακρύνει έναν ακόμη στενό του συνεργάτη μετά την παραίτηση του ανιψιού του, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η εικόνα που διαμορφώνεται διαψεύδει πλήρως τους αρχικούς ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την άγνοιά του για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα εκτιμούν πως κινείται στην σφαίρα του … αστείου η επιμονή του Παναγιώτη Κοντολέοντα να δηλώνει πως ο πρωθυπουργός δεν ήξερε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, πόσο μάλλον ότι ακόμη και όταν το έμαθε δεν ρώτησε τον λόγο που αυτή έγινε.

Υπό το ίδιο πρίσμα ερμηνεύουν στην αξιωματική αντιπολίτευση και την ένταση που καταγράφθηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή με τον Κώστα Κυρανάκη να ακολουθεί «τραμπούκικες» πρακτικές, όσο και τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιμένει να μην καλεί πολιτικά στελέχη και άλλα κομβικά πρόσωπα που πρέπει να εξεταστούν. Τόσο για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ όσο και για το Predator. Ως ενδεικτικό της κυβερνητικής προκλητικότητας θεωρούν το ότι το σύνολο της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ, Μέρα 25) έχει συνασπιστεί προκειμένου να απαιτήσει τις αυτονόητες αυτές κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και μέρες θέτει θέμα όχι μόνον διερεύνησης του σκανδάλου αλλά και δημοκρατικής λειτουργίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μέλος της εξεταστικής επιτροπής «η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα αλλά και όλα τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν σχέση με τις συγκεκριμένες παρακολουθήσεις αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού προβλήτα αίματος. η κυβέρνηση θέλει μία ΕΥΠ, θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας όχι στην υπηρεσία του Δημοσίου συμφέροντος αλλά στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα