Υποκλοπές: Αίτημα ΚΚΕ για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την καταστροφή των αρχείων στην ΕΥΠ

Υποκλοπές: Αίτημα ΚΚΕ για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την καταστροφή των αρχείων στην ΕΥΠ
Eurokinissi

Το ΚΚΕ ζητά να διερευνηθεί το ζήτημα της καταστροφής των αρχείων των υποκλοπών στην ΕΥΠ και να κληθούν σε ακρόαση ο Διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης, η εισαγγελέας στην ΕΥΠ Β. Βλάχου και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε δικό της αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Αθ. Μπούρα, προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα της καταστροφής των αρχείων στην ΕΥΠ για τις υποθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη, καθώς και οι καταγγελίες του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζη για μηνύματα με κακόβουλο σύνδεσμο στο κινητό του τηλέφωνο που δημιουργεί ερωτηματικά για πιθανή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το ΚΚΕ ζητά να κληθούν σε ακρόαση ο Διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης, η εισαγγελέας στην ΕΥΠ Β. Βλάχου και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος.

Επίσης για την υπόθεση των συνακροάσεων – υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα ζητά να κληθούν σε ακρόαση εκπρόσωποι των παρόχων τηλεφωνίας ΟΤΕ, VODAFONE, WIND και OTEGLOBE, και ειδικότερα τα παρακάτω αρμόδια στελέχη τους:

  • Από τον ΟΤΕ οι Κ. Μέγας (Executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας), Ευ. Λεμονιάς (προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης Συστημάτων και Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας Ομίλου ΟΤΕ) και Γ. Διαμαντόπουλος (Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλ. Απάτης Ομίλου ΟΤΕ).
  • Από τη VODAFONE ο Κ. Πανάγος (Υπεύθυνος Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών).
  • Από τη WIND ο Π. Κρόγκος (Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης του Δικτύου)
  • Από την OTEGLOBE ο Αν. Σύρμαλης (Υπεύθυνος Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα