ΣΥΡΙΖΑ: Η ανικανότητα του υπουργείου Υγείας βλάπτει τη Δημόσια Υγεία

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανικανότητα του υπουργείου Υγείας βλάπτει τη Δημόσια Υγεία
Ο Ανδρέας Ξανθός Eurokinissi

Σκληρή ήταν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΕΚΕΑ και του Υπουργείου Υγείας για το πρόβλημα που προέκυψε με την έλλειψη αντιδραστηρίων.

Ανικανότητα της διοίκησης του ΕΚΕΑ και του υπουργείου Υγείας, να διασφαλίσουν την προμήθεια αντιδραστηρίων στην αιχμή της πανδημίας στη χώρα, ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις της ενισχυμένης επιδημιολογικής επιτήρησης μέσω διευρυμένου testing για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην κοινότητα, καταλογίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

“Αυτή η ανικανότητα όμως …βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία” προσθέτει.

Στην δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Υγείας, αναφέρει πως “την ώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση και αυξάνονται καθημερινά οι ανάγκες διαγνωστικών τεστ στη χώρα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το μεγαλύτερο δημόσιο εργαστήριο που διενεργεί αξιόπιστα και με χαμηλό κόστος μοριακές εξετάσεις για covid-19, δηλώνει επισήμως την αδυναμία του να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Και μάλιστα με την εξωφρενική αιτιολόγηση ότι υπήρξε «αλόγιστη χρήση εξετάσεων»! Δηλαδή, μας λέει ο πρόεδρος του ΕΚΕΑ που έχει ορίσει η κυβέρνηση, ότι τα δείγματα που αποστέλλονται από τα δημόσια νοσοκομεία και τα συνεργεία του ΕΟΔΥ είναι περιττά και γίνονται χωρίς λόγο!

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα