ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Στην επερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν να πληροφορηθούν αν έχει εκπονήσει η κυβέρνηση ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Το θέμα του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας θέτουν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην επερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητούν να πληροφορηθούν αν «έχει εκπονήσει η κυβέρνηση ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και ιδιαίτερα, για την κρατική – δημοσίου συμφέροντος εταιρεία ‘Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε. (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ)», όπως επίσης και αν είναι επιλογή της κυβέρνησης «η επιβίωση και η ανάπτυξη της εταιρείας υπό δημόσιο έλεγχο, ή αντιθέτως απεργάζεται λύσεις ιδιωτικοποίησης».

Επίσης, οι 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους δύο υπουργούς να απαντήσουν, εάν στην όποια αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και «η αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, η διατήρηση και η στοχευμένη αύξηση των θέσεων εργασίας, όπως και η αναγνώριση-κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Οι επερωτώντες βουλευτές, σημειώνουν ότι τα ΕΑΣ «κατά το έτος 2019, μετά από σχεδιασμένη και συστηματική προσπάθεια της τότε Διοίκησης και των εργαζομένων, η εταιρεία υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις και την παραγωγικότητά της, ενώ στη συνέχεια, το 2020, η διάδοχος διοίκηση απαξίωσε την επιτυχία αυτή, με τη μέθοδο της…’δημιουργικής λογιστικής’». Ζητούν δε, από τους δύο υπουργούς, «να μελετήσουν θετική απόδοση της εταιρείας το 2019, ως βάση και οδηγό για τους απαραίτητους σχεδιασμούς και παρεμβάσεις, με στόχο την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα