ΣΥΡΙΖΑ: “Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τους αυτόκλητους ‘σερίφηδες'”

ΣΥΡΙΖΑ: “Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τους αυτόκλητους ‘σερίφηδες'”
INTIME NEWS

Για ανεξέλεγκτες διαστάσεις κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το νέο βίντεο που δείχνει τη δράση των ακροδεξιών αυτόκλητων "σερίφηδων" στον Έβρο, ζητώνταςαπό τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη να παρέμβουν αποφασιστικά.

Βαριά εγκλήματα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις πράξεις αρπαγής και παράνομης κράτησης μεταναστών, μετά και το νέο σοκαριστικό βίντεο με ακροδεξιούς αυτόκλητους “σερίφηδες που φαίνονται να έχουν αιχμαλωτίσει και να έχουν χτυπήσει μετανάστες στον Έβρο, που είδε το φως της δημοσιότητας.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως το αποτρόπαιο περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά πρόκειται για μια κατάσταση η οποία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Και το ερώτημα είναι, τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές και η δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν αυτά τα δίκτυα που θέλουν να επιβάλουν το νόμο της Άγριας Δύσης, που αιχμαλωτίζουν ανθρώπους και υποκινούν σε μίσος, αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

“Έστω και τώρα, οι αρχές και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά.

Οι αποτρόπαιες πράξεις αρπαγής και παράνομης κράτησης είναι βαριά εγκλήματα που στρέφονται τόσο κατά του ανθρώπου όσο και κατά της πολιτείας. Ταυτόχρονα, το ελληνικό ποινικό δίκαιο διαθέτει ένα πλέγμα διατάξεων για την αυστηρή δίωξη των ρατσιστικών εγκλημάτων.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή της σε αυτά τα φαινόμενα. Διαφορετικά, ο κ. Γρυσπολάκης θα είχε ήδη αποπεμφθεί από τη θέση του Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μετά το ρατσιστικό του παραλήρημα και τη ‘συμπαράσταση’ που εξέφρασε στους αυτόκλητους ‘σερίφηδες'”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα