ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Διαβάζεται σε 2'
συριζα
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου Eurokinissi

Συνεδριάζει εκτάκτως αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη

Ξεκίνησε η κρίσιμη έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συνεκλήθη μετά από αίτημα 17 εκ των 24 μελών της, μετά την αιφνιδιαστική δημοσιοποίηση ερωτηματολογίου από τον Στέφανο Κασσελάκη, προς τα μέλη του κόμματος.

Στο ερωτηματολόγιο διατυπώνονται ερωτήματα του είδους: «Επιθυμείτε να γίνουν ριζικές αλλαγές στη δομή του κόμματος» και τα μέλη καλούνται να «κλικάρουν» για «ναι» ή «όχι». Τα ερωτήματα αφορούν μία ευρύτατη γκάμα που ξεκινά από το όνομα και το λογότυπο του κόμματος και φτάνουν στην λειτουργία και την πολιτική του κατεύθυνση.

ΣΥΡΙΖΑ
O Διονύσης Τεμπονέρας στην Κουμουνδούρου

Αν και η πρωτοβουλία αυτή παρουσιάζεται από τον Στέφανο Κασσελάκη ως καταφυγή στην γνώμη της βάσης του κόμματος, εντελώς διαφορετική είναι η ερμηνεία που δίνεται από την πλειοψηφία του στελεχιακού δυναμικού. Γίνεται αντιληπτή ως μια προσπάθεια απόσπασης «λευκής επιταγής» προς τον πρόεδρο. Έτσι ώστε να αναγορευθεί σε βασικό «ερμηνευτή» της βούλησης των μελών και να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα προσωποπαγές.

ΣΥΡΙΖΑ
Ο Νίκος Παππάς φτάνει στην Κουμουνδούρου για την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Intime

Η κίνηση αυτή των 17 μελών της ΠΓ, εκ των οποίων αρκετοί είχαν στοιχηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη στην εκλογική διαδικασία, αναμένεται να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων, δεδομένου και του συνεδρίου του κόμματος το ερχόμενο ΣΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα