Σκάνδαλο C4i: Για παθητική δωροδοκία ελέγχεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

O Γιάννος Παπαντωνίου στη Βουλή (Αρχείου)
O Γιάννος Παπαντωνίου στη Βουλή (Αρχείου) EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της δικογραφίας στη Βουλή, ελέγχεται για «παθητική δωροδοκία κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση» κατά την ανάθεση της προμήθειας του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πρώην υπουργός Εθν. Άμυνας ελέγχεται για «παθητική δωροδοκία κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση» κατά την ανάθεση της προμήθειας του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων

Ανακοινώθηκε κι επισήμως στην Ολομέλεια της Βουλής η διαβίβαση της δικογραφίας που αφορά τον πρώην υπουργό Εθν. Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου για την υπόθεση της προμήθειας κι εγκατάστασης του C4I. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της δικογραφίας, ο Γιάννος Παπαντωνίου ελέγχεται για «παθητική δωροδοκία κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση» κατά την ανάθεση της προμήθειας του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα μαζί με τον επίκουρο της, Γ. Ευαγγέλου, έχει αποστείλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσει και εκεί λογαριασμούς με «ύποπτο» χρήμα. Τα αιτήματα αυτά έχουν ήδη «φύγει» για τη Γαλλία, της οποίας είναι υπήκοος, καθώς και σε Βέλγιο, ΗΠΑ, Κύπρο, Βέλγιο και Ολλανδία, όπου έχει βάση και τη  Thales, η εταιρία που φέρεται να «δώρησε» τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα στο Γιάννο Παπαντωνίου με αντάλλαγμα τη σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Στόχος είναι από εκεί να εντοπιατούν νεες διαδρομές και μαζί νέα εμπλεκόμενα πρόσωπα που ενδεχομένως συνέδραμαν τον πρώην υπουργό και τη γυναίκα του. Η ανάκριση συνεχίζεται για το ζεύγος Παπαντωνίου, το οποίο φαίνεται πως επιχείρησε στο παρελθόν να μπλοκάρει τις διαδικασίες των ερευνών. Το τελευταίο αυτό σημείο στάθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, και ένας ακόμη λόγος για την προσωρινή κράτηση του ζεύγους, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζονται να προσπάθησαν να παραπλανήσουν την ελληνική Δικαιοσύνη. Πηγές αναφέρουν πως ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, επιχείρησαν να μπλοκάρουν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελβετία, πραγμα το οποίο φαίνεται να προκυπτει και από έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Παπαντωνίου, Σκάνδαλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η επίθεση στους καραμανλικούς απειλή για ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

Υπόθεση C4I: Στον Άρειο Πάγο η αντιπροσωπεία της ΔΗΣΥ

Υπόθεση C4I: Τον Γιάννο Παπαντωνίου φέρεται να αφορά η δικογραφία

Ζαν Κλοντ Όσβαλντ: Η φράση της εισαγγελέως και οι φήμες περί απαγωγής

SHARE:

24Media Network