Σκληρό ροκ Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Νέας ΔΗμοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Νέας ΔΗμοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Η πρώτη μονομαχία των δυο πολιτικών αρχηγών θα είναι και η πιο σημαντική. Το στοίχημα για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ο πρωθυπουργός να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων και να αποδείξει πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ουσιαστική πρόταση

Με την κυβέρνηση και τους βουλευτές της να πιέζονται σε μεγάλο βαθμό από τις κοινωνικές αντιδράσεις ο Αλέξης Τσίπρας θα απαιτήσει σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα.

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να συσπειρώσει τους βουλευτές του απέναντι στη νέα ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να κάμψει τις όποιες ενστάσεις υπάρχουν.

Κινούμενος σε υψηλούς τόνους, όπως στην ομιλία του στο TAE KWO DO, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί στην κατάσταση των ταμείων και ποιος ευθύνεται για αυτή. Ειδική αναφορά θα γίνει στο PSI, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη θα του ζητήσει να απαντήσει ποιος έκοψε 11 συνεχόμενες φορές τις συντάξεις και ποιος προσπαθεί να τις διασφαλίσει.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κατηγορήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως επενδύει στην αδιαλλαξία των δανειστών, ενώ θα δεσμευτεί πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη νομοθέτηση του ασφαλιστικού με διάλογο και με γνώμονα την προστασία των αδυνάμων.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα υπερασπιστεί την μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση το σύστημα θα καταρρεύσει σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αναμένεται να παρουσιάσει τις βελτιωτικές προτάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και να διευκρινίσει πως το φορολογικό των αγροτών, από τη στιγμή που δεν είναι προαπαιτούμενο, δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί τώρα.

Το ίδιο ερώτημα που έθεσε και στην επετειακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζεται να τεθεί προς τον πρόεδρο της ΝΔ. «Ή με τους πολίτες ή με το ΔΝΤ» ζητώντας του να ξεκαθαρίσει την θέση του χωρίς να πατά «σε δυο βάρκες».

Έξω από το «κάδρο» δεν θα μείνει η θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ αναμένεται να επιτεθεί συνολικά στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις που συνεχίζει να εκφράζει.

Ο πρωθυπουργός θα περιμένει και την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ ανεβάζοντας τους τόνους ακόμα περισσότερο στην δευτερολογία του.

Περιμένοντας την απάντηση του συντονιστικού των αγροτών ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να ζητήσει εκ νέου διάλογο μαζί τους, προκειμένου να παρουσιάσει την βελτιωτική κυβερνητική πρόταση, όπως έκανε χθες και με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρώτο αντιπολιτευτικό κρας τεστ για Μητσοτάκη το ασφαλιστικό

SHARE:

24Media Network