Σκοπιανό: Με το βλέμμα στη συνάντηση Κοτζιά - Νίμιτς - Ντιμιτρόφ

2η Υπουργική Συνάντηση των χωρών του Visegrad (Ουγγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Σλοβακία και Πολωνία) καθώς και των Βαλκανικών κρατών μελών της ΕΕ (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κροατία) την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στο Σούνιο.
2η Υπουργική Συνάντηση των χωρών του Visegrad (Ουγγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Σλοβακία και Πολωνία) καθώς και των Βαλκανικών κρατών μελών της ΕΕ (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κροατία) την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στο Σούνιο. EUROKINISSI

Καθοριστικής σημασίας η συνάντηση του Σαββάτου μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών - Ελλάδας με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, στο Σούνιο

Τα βλέμματα είναι όλα στραμμένα στην αυριανή συνάντηση που θα έχει ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, υπό τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν πλέον αποκτήσει δυναμική και έχουν φτάσει σε ένα σημείο που θα υπάρξει ένα δια ταύτα το οποίο θα ανακοινωθεί στη συνάντηση που θα έχει την επόμενη Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ζόραν Ζάαεφ στη Σόφια της Βουλγαρίας στο περιθώριο τη συνόδου της ΕΕ και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

ADVERTISING

Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών θα κρίνει και το πλαίσιο εφαρμογής της λύσης.

Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό θα κινείται σε μια προσθήκη στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την οποία το νέο όνομα θα χρησιμοποιείται στα διεθνή έγγραφα, στις διεθνείς συμφωνίες και σε δεύτερο χρόνο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα όμως που δεν θα μπορεί εύκολα να απορριφθεί από τους Σκοπιανούς αφού αυτό θα συνδέεται ευθέως  με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Σήμερα στο Σούνιο ολοκληρώθηκε η 2η υπουργική συνάντηση των χωρών του Visegrad Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, και Πολωνία καθώς και των Βαλκανικών κρατών της ΕΕ. Με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά η Ελλάδα συνεχίζει την διεύρυνση των συνεργασιών της στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας τον ηγετικό της ρόλο στην περιοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κύκλος επαφών Κοτζιά σε Ν.Υόρκη, Βερολίνο, Παρίσι τον Μάιο

Τσίπρας για Παπανδρέου: Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα

Στόλτενμπεργκ: Εάν επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος, η πΓΔΜ θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

SHARE:

24Media Network