Σκουρλέτης για υποκλοπές: ​Ο πρωθυπουργός να δώσει πειστικές απαντήσεις ή να παραιτηθεί

Σκουρλέτης για υποκλοπές: ​Ο πρωθυπουργός να δώσει πειστικές απαντήσεις ή να παραιτηθεί
Eurokinissi

"Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε ένα σύστημα παρακολούθησης που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα" τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στις υποκλοπές. Τι είπε για τις αποκαλύψεις σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου.

Οι αποκαλύψεις για το σύστημα των παρακολουθήσεων και τη σχέση του Predator με την ΕΥΠ, πυκνώνουν, με ονόματα, γεγονότα και συγκεκριμένες καταγγελίες, δείχνοντας ότι «στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε ένα σύστημα διακυβέρνησης, ένα σύστημα παρακολούθησης που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα», ενώ ο πρωθυπουργός καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις ή να παραιτηθεί, επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Όλα αυτά, τα οποία από τον Αύγουστο δεν απαντώνται, ως στοιχεία, ως αναφορές, ως καταγγελίες, πυκνώνουν με συγκεκριμένα ονόματα. Επτά εκατομμύρια λένε ότι στοίχισε το Predator, το πλήρωσε η ΕΥΠ και το κάλυψε μέσα από άλλες συμβάσεις. Μεσοτοιχία με τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού στη ΣΔΑΜ, στα υπόγεια της Αγίας Παρασκευής, με συγκεκριμένα ονόματα αξιωματικών που είχαν αποσπαστεί από την Ελληνική Αστυνομία, λειτουργούσε. Με μια κυβέρνηση που έκανε τα πάντα στην Εξεταστική Επιτροπή, βασιζόμενη στην πλειοψηφία της, τα επίμαχα πρόσωπα, τα βασικά πρόσωπα να μη τα καλέσει να καταθέσουν, ο κ. Δημητριάδης, ο κ. Λαβράνος, ο κ. Μπίτζιος. Έκτοτε υπάρχουν πολύ περισσότερα ονόματα” είπε ο κ. Σκουρλέτης.

‘Εκανε λόγο για ερωτήματα που μένουν αναπάντητα αναφέροντας οτι “τα πρόσωπα υπό παρακολούθηση χειρίζονταν μεγάλες οικονομικές υποθέσεις είτε αυτές αφορούσαν τα σκουπίδια, είτε το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, είτε το Ταμείο Ανάκαμψης. Τι κάνει «νιάου νιάου στα κεραμίδια»; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει «νιάου νιάου στα κεραμίδια», ο οποίος έχει την απόλυτη και την πρώτη ευθύνη γι’ αυτό το οποίο ζούμε. Κατά τη γνώμη μου ένα πράγμα μπορεί να γίνει: ή απαντάει με πειστικά επιχειρήματα ή παραιτείται. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος”.

Για τις καταγγελίες σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου»

Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, “πέρα από το σκέλος της διερεύνησης των καταγγελιών, που έχει πάρει το δρόμο της και καλό είναι, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να μάθουμε την αλήθεια σε όλες τις διαστάσεις της, οφείλουμε να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα για τον ρόλο της Πολιτείας.  Θεωρώ ότι, τελικά, όπου υπάρχει ένα ισχνό κοινωνικό κράτος, δημιουργούνται οι συνθήκες, σε κάθε είδους δομές τέτοιου τύπου, να εκδηλώνονται φαινόμενα σαν κι αυτά τα οποία καταγγέλλονται. Θα σας πω κάτι για την «Κιβωτό». Φέτος δόθηκε η δυνατότητα να υπάρχει σχολείο αποκλειστικά για τα παιδιά της «Κιβωτού». Αυτό είναι καλό ή, τελικά, συντείνει σε αυτό που είπε πριν από λίγο ο κ. Πλεύρης, στον κίνδυνο της ιδρυματοποίησης; Αυτό που έχουμε ανάγκη σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να υπάρχει, όχι μόνο ισχυρός ελεγκτικός μηχανισμός -αυτός είναι απαραίτητος- αλλά και ένα κατάλληλο προσωπικό, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι. Δεν μπορεί όλο αυτό να βασίζεται μόνο στους εθελοντές, στους «φιλεύσπλαχνους»”.

Και συνέχισε: “Θα σας πω, πολύ συγκεκριμένα, τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό την κ. Φωτίου. Σε μια κατάσταση που ήταν ανύπαρκτος ο σχεδιασμός, επί 30 – 40 χρόνια, στο ελληνικό κράτος και επαφίεται στις πρωτοβουλίες κάποιων ιδιωτών, κάποιων ευαίσθητων ή «ευαίσθητων» ή πονηρών παραγόντων, το πρώτο που έκανε ήταν μια καταγραφή για το τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την πανσπερμία των δομών. Το δεύτερο, το πιο ουσιαστικό απ’ όλα, που δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ το έβαλε στον «πάγκο», ήταν ότι ενέταξε στο ΕΣΠΑ εκείνης της περιόδου ένα πρόγραμμα για 100 λεγόμενα Σπίτια του Παιδιού, για να υπάρχει η δυνατότητα εκεί να αναφέρονται καταγγελίες, να συνδράμουν παιδιά που έχουν ανάγκη και βρίσκονται σε κίνδυνο κακοποίησης. Δεν έχω διάθεση ανταγωνισμού, να βγάλουμε συμπεράσματα και να βάλουμε τα θεμέλια μιας διαφορετικής αντιμετώπισης. Όπου υπάρχει φτώχεια, εγκατάλειψη, αυτά αποτελούν το φυτώριο για επικίνδυνα φαινόμενα και κακοποιήσεις“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα