Σκουρλέτης: Απαράδεκτη η εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική

Σκουρλέτης: Απαράδεκτη η εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης MotionTeam

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη Δικαιοσύνη είναι a la cart, είπε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαράδεκτη κίνηση αντιπερισπασμού, που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια συγκάλυψης του πραγματικού σκανδάλου NOVARTIS από την κυβέρνηση, χαρακτήρισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, το αίτημα εξαίρεσης από την προανακριτική του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη.

 Στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε ακόμη στη Συμφωνία των Πρεσπών και την άρνηση των Ευρωπαίων να δοθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις: «…Η ελληνική κυβέρνηση, δέσμια της ρητορικής που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στη συμφωνία, δεν έχει δυναμική παρέμβαση. Βρέθηκε σε μία τεράστια αντίφαση, να κατηγορεί πριν από τις εκλογές ως επιζήμια και προδοτική ορισμένες φορές αυτή τη συμφωνία, και μετεκλογικά να λέει ότι πρέπει να τηρηθεί με ευλάβεια και κατά απόλυτο τρόπο. Τώρα παρακολουθεί αμήχανη αυτή την κατάσταση… Εδώ προσπαθήσαμε και πετύχαμε κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε σε χώρα, να αλλάξει το Σύνταγμά της, το όνομά της, να απαλείψει όλους τους αλυτρωτισμούς, να αλλάξουν πλατείες, γεφύρια, δρόμοι και αντί αυτή τη στιγμή “να πετάμε τη σκούφια μας”, καθόμαστε στη γωνία και παρακολουθούμε τους Ευρωπαίους οι οποίοι προσπαθούν μεταξύ τους να λύσουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με ισορροπίες είτε στο εσωτερικό της κάθε χώρας είτε ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία».

   Αναφερόμενος στην εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική υποστήριξε: «Η στάση τους εντάσσεται στο ίδιο ακριβώς σχέδιο που τους οδήγησε να φτιάξουν τη συγκεκριμένη προανακριτική επιτροπή για να συγκαλύψουν το πραγματικό σκάνδαλο Novartis. Εκεί στοχεύει αυτή η υπόθεση, είναι ένας αντιπερισπασμός απέναντι σε ένα πραγματικό σκάνδαλο… Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο πάει να συμβεί. Απαράδεκτο από κάθε άποψη και δείχνει τελικά ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη Δικαιοσύνη είναι a la cart. Τη σεβόμαστε όταν συμφωνεί μαζί μας, δεν τη σεβόμαστε όταν διαφωνεί. Τόσο το χειρότερο λοιπόν για την ίδια τη Δικαιοσύνη».

   Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ακόμη ότι «αποκαλύπτεται η κρυφή ατζέντα τύπου ΔΝΤ της κυβέρνησης και μια παρωχημένη πολιτική στο αναπτυξιακό πεδίο» και προσέθεσε: «Ήρθε το “πλήρωμα του χρόνου” και βλέπουμε να προωθούνται μέτρα στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της απαξίωσης και της κατάργησης ουσιαστικά της διαδικασίας των συλλογικών συμβάσεων, μέσα από την κατάργηση της διαιτησίας, τη διευκόλυνση των απολύσεων που μαθηματικά, όπως το λέει άλλωστε και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, οδηγούν μετά από χρόνια σε μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Και μη μου πείτε ότι αυτό δεν έχει σχετίζεται με την οικονομία. Είναι ένα καλό νέο αυτό για την οικονομία;».

   Τέλος αναφέρθηκε στις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι άκρως ενθαρρυντική η διαδικασία της οργανωτικής ανάπτυξης και διεύρυνσης του κόμματος. «Βρισκόμαστε σε πολύ παραγωγική και δημιουργική φάση, διότι αυτή την πορεία του διαρκούς ανοίγματος και παρέμβασης, την οποία είδαμε να κατατάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 πρώτο ή δεύτερο κόμμα, πάμε να την αποτυπώσουμε και στον τρόπο της λειτουργίας του κόμματός μας, πάντοτε σε σχέση και με την οργανωτική του ανάπτυξη και ενίσχυση. Είναι μία πολύμορφη, βαθιά πολιτική διαδικασία, άκρως ενθαρρυντική», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα