Σκουρλέτης: Ο Θεοδωρικάκος λέει ψέματα για τον "Φιλόδημο"

Ο Πάνος Σκουρλέτης στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Πάνος Σκουρλέτης στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ότι ψεύδεται σε ότι αφορά το πρόγραμμα "Φιλόδημος".

Για «ψέματα», «μεθοδική αποδόμηση» του προγράμματος "ΦιλόΔημος" και «προσπάθεια οικειοποίησης» μεγάλων έργων αυτού, κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Αναφέρει ότι κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού για τα 20 μεγαλύτερα έργα του Προγράμματος που πλέον θα ονομάζεται "Αντώνης Τρίτσης", ανέφερε «ψευδώς» ότι η χρηματοδότησή τους εξασφαλίζεται, πλέον, με το νέο πρόγραμμα. Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι πρόκειται για 20 έργα με υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις μεταξύ του κάθε δικαιούχου ΟΤΑ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, «έργα που στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν δημοπρατηθεί και πολλά έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί».

«Ο κ. Θεοδωρικάκος θα πρέπει, λοιπόν, να εξηγήσει πώς γίνεται να εγγράφονται έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να υπογράφονται δανειακές συμβάσεις μεταξύ ΟΤΑ και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, να δημοπρατούνται και να συμβασιοποιούνται έργα, αφού πρώτα έχουν περάσει από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χωρίς να υπάρχει χρηματοδότηση, όπως ισχυρίζεται», συνεχίζει ο κ. Σκουρλέτης.

Προσθέτει ότι η αλήθεια δεν σχετίζεται «με το υποτιθέμενο κενό χρηματοδότησης» αλλά με «αρνητική αλλαγή» στη διαχείριση του προγράμματος εκ μέρους της κυβέρνησης: «Αναθέτει την αξιολόγηση των αιτημάτων των ΟΤΑ σε μια Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ιδιώτες, με μια αόριστη και ασαφή ιδιότητα "εμπειρογνώμονα". Αυτή είναι η "ικανή και αναγκαία συνθήκη" για χρηματοδοτήσεις με όρους αδιαφάνειας και πελατειακής λογικής. Της ίδιας λογικής που οδήγησε στην οικονομική καταβαράθρωση και στα μνημόνια».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network