Σωτηρέλης: Τι συμβαίνει αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης

Ο Γιώργος Σωτηρέλης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο Γιώργος Σωτηρέλης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών EUROKINISSI

"Αυτά που ακούγονται περί συνταγματικού εθίμου, ότι δηλαδή δεν είχαμε κυβερνήσεις ανοχής, δεν ευσταθούν. Μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε ούτε κυβερνήσεις συνεργασίας", ανέφερε στον News 24/7 στους 88,6 ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

Το τι θα συμβεί σε περίπτωση που ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης εξήγησε ο Γιώργος Σωτηρέλης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο Αθηνών, μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού:

"Εφόσον ο πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αρκεί η πλειοψηφία των παρόντων όχι μικρότερη των 120. Αν λάβει την απόλυτη πλειοψηφία 151+ συνεχίζει κανονικά η κυβέρνηση, αν λάβει την πλειοψηφία των παρόντων θα συνεχίσει ως κυβέρνηση ανοχής για να ολοκληρώσει το νομοθετικό του έργο και θα προχωρήσει σε εκλογές συντεταγμένα τη στιγμή που θα επιλέξει. Σε σχέση με τα λευκά και τα άκυρα ψηφοδέλτια ισχύει ότι λογίζονται ως παρόντες εφόσον παρίστανται. Αυτά που ακούγονται περί συνταγματικού εθίμου, ότι δηλαδή δεν είχαμε κυβερνήσεις ανοχής, δεν ευσταθούν. Μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε ούτε κυβερνήσεις συνεργασίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης, αν ο Καμμένος άρει τη στήριξή του

"Πυρά" κομμάτων για τη συνέντευξη Τσίπρα

Αμυράς: "Όχι" σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

SHARE: