Σουδάν – Δένδιας: Επικοινωνία με Μπέρμποκ για τον απεγκλωβισμό των υπόλοιπων Ελλήνων – Ευχαριστίες σε Γαλλία και Ιταλία

Σουδάν – Δένδιας: Επικοινωνία με Μπέρμποκ για τον απεγκλωβισμό των υπόλοιπων Ελλήνων – Ευχαριστίες σε Γαλλία και Ιταλία
Italian Defense Ministry via AP

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογό του είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφορικά με τα σχέδια για την παροχή βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και τον ασφαλή απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αναφορικά με τα σχέδια για την παροχή βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και τον ασφαλή απεγκλωβισμό τους από τη χώρα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

“Στο πλαίσιο του συνεχούς συντονισμού με Ευρωπαίους ομολόγους, επικοινώνησα σήμερα με την ΥΠΕΞ Γερμανίας, Annalena Baerbock, αναφορικά με τα σχέδια για την παροχή βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και τον ασφαλή απεγκλωβισμό τους από τη χώρα”, έγραψε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών την Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι για τη βοήθεια της χώρας του στον απεγκλωβισμό ομάδας 10 Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν, σύμφωνα με σχετική ανάρτησή του στο twitter.

Τέλος, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε και τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά και την υφυπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για τη συνδρομή τους στον ασφαλή απεγκλωβισμό από το Σουδάν ομάδας Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των δύο Ελλήνων τραυματιών, με γαλλικό αεροπλάνο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα