Σουφλιάς κατά ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας: “Δεν είναι καλή ιδέα”

Σουφλιάς κατά ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας: “Δεν είναι καλή ιδέα”
Φωτογραφία αρχείου

Ο πρώην υπουργός Παιδείας (στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη) Γιώργος Σουφλιάς εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Την αντίθεσή του στην προωθούμενη από το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη ρύθμιση για τη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας εξέφρασε με άρθρό του ο Γιώργος Σουφλιάς.

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας (στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1991 έως το 1993) έκανε λόγο για συνταγματική επιταγή που θέλει τα ελληνικά πανεπιστήμια πλήρως αυτοδιοικούμενα και τόνισε ότι η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας “δεν είναι καλή ιδέα”.

Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το άρθρο του στο Βήμα: “Η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας μου θυμίζει μία παροιμία η οποία λέει “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι”. Κεφάλι είναι η Συνταγματική επιταγή για πλήρη αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων με την οποία όλα τα θέματα που υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο τα επιλύουν τα αρμόδια όργανα αυτού χωρίς τη συμμετοχή κανενός άλλου”.

Ο κ. Σουφλιάς γίνεται έτσι το δεύτερο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζει την αντίθεσή του. Είχε προηγηθεί ανάλογη δήλωση του Θόδωρου Φορτσάκη ο οποίος έχει διατελέσει και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version