Σπ. Δανέλλης: Μπορεί να προκύψει νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης
Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης EUROKINISSI

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπ. Δανέλλης, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 σημειώνοντας πως η προοδευτική αντιπολίτευση θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές.

Υπάρχει δυνατότητα για νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε ότι θα μπορούσε η προοδευτική αντιπολίτευση να συμφωνήσει σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές. "Υπάρχει χρόνος" είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην ανάγκη μιας συνάντησης και συζήτησης των Α. Τσίπρα-Φ. Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκη. "Θα ήταν και μια δοκιμασία πραγματισμού και ρεαλισμού για τον ΣΥΡΙΖΑ" σημείωσε αναγνωρίζοντας ότι η πρότασή του είναι ρομαντική. "Θα πρέπει οι πολιτικοί να πηγαίνουμε και κόντρα στο ρεύμα" είπε σημειώνοντας ότι "θα είναι για το καλό της πατρίδας να αφήσει και η αντιπολίτευση την υποκρισία" ώστε να γίνει διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα ο κ. Δανέλλης τόνισε: "Ο κ. Καμμένος ήταν πάντα απρόβλεπτος γιατί κινείται με διαφορετικούς κώδικες λογικής από τους δικούς μας. Από την αρχή αυτής της ανίερης ή ανάρμοστης σχέσης υπήρχε αυτό το πρόβλημα, αλλά ο κυνισμός της εξουσίας επιβάλλει την υπέρβαση των ουσιαστικών διαφορών, όμως το πρόβλημα το βρίσκουν μπροστά τους τώρα.

Ως προς την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα την υπερψηφίσει σε κάθε περίπτωση: "Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Ομως το βασικό είναι ότι δεν πρέπει να παίζουμε με την κύρωση της συμφωνίας. Αν η γειτονική χώρα καταφέρει να ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθέωρηση, καταλαβαίνετε ότι αν με οποιονδήποτε τρόπο και τερτίπι δεν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, οδηγούμαστε σε καταρράκωση του διεθνούς κύρους της χώρας και σε απόλυτη διεθνή απομόνωση. Θα πρέπει εμείς οι βουλευτές με το χέρι στην καρδιά και ακούγοντας τη συνείδησή μας να αποφασίσουμε. Είναι μείζον θέμα η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ακόμη και αν συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης, θα προσπαθήσω να πείσω το κόμμα μου γι αυτό. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Ποτάμι
SHARE:

24Media Network