Σπυρόπουλος: Κανένα από τα 22 αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί, δεν ολοκληρώθηκε

Σπυρόπουλος: Κανένα από τα 22 αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί, δεν ολοκληρώθηκε
Ανδρέας Σπυρόπουλος Dimitris Kapantais / SOOC

"Δεν υπήρχε καμία προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού. Η Πολιτική Προστασία δεν ενεργοποίησε τις πρώτες μέρες ούτε τον στρατό, για να συνδράμει στις διασώσεις" δήλωσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, υπογραμμίζοντας τις κυβερνητικές ευθύνες για τις καταστροφές στη Θεσσαλία.

Ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη συστράτευσης δυνάμεων για να ανταποκριθεί το κράτος στις μείζονες άμεσες ανάγκες των πληγέντων ενώ έκανε λόγο για τεράστιες πολιτικές ευθύνες”.

Μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, οι οποίοι νωρίτερα είχαν δηλώσει στην ίδια εκπομπή πώς έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα.

“Σας λέω, λοιπόν, πως υπήρξε μελέτη και αποτύπωση της επικινδυνότητας των ποταμών στη Θεσσαλία και πανελλαδικά το 2016. Το 2018 βγήκαν οι χάρτες επικινδυνότητας καθώς και οι αντίστοιχες παρεμβάσεις όσον αφορά στην πρόληψη, την προστασία, την ετοιμότητα και την αποκατάσταση των αντίστοιχων σημείων.

Σας παραθέτω τον χάρτη επικινδυνότητας της Θεσσαλίας. Είκοσι δυο έργα δημοσιευμένα σε ΦΕΚ για τις παρεμβάσεις και έργα που έπρεπε να γίνουν στην περιοχή», σχολίασε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και τόνισε

“Κανένα από αυτά τα είκοσι δύο έργα δεν έχει ολοκληρωθεί. Αυτή η καθυστέρηση έχει τη σφραγίδα του νυν περιφερειάρχη – εκλεγμένου με τη Νέα Δημοκρατία – και της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος το 2020 μετά την κακοκαιρία του Ιανού έκανε επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές, αλλά τρία χρόνια μετά συζητάμε πάλι για τα ίδια. Αυτές είναι τεράστιες πολιτικές ευθύνες”.

Όπως είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ “φαίνεται καθαρά ότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, η πολιτική προστασία δεν ενεργοποίησε τις πρώτες μέρες ούτε τον στρατό για να συνδράμει στις διασώσεις”.

“Μετά από αυτή τη βιβλική καταστροφή και ενώ αποφασίζεται η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, δεν αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί στις πληγείσες περιοχές. Την εβδομάδα που έρχεται, είναι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί. Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να μην παρεμβαίνει το υπουργείο για να σταματήσουν” πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα