Σπίρτζης για σεισμό στην Κω: Μας προβληματίζει η ζημιά στο λιμάνι

Σπίρτζης για σεισμό στην Κω: Μας προβληματίζει η ζημιά στο λιμάνι
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων "Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις" στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Η γενική κατάσταση είναι διαχειρίσιμη", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στις υποδομές υπάρχει στο λιμάνι

“Άντεξαν γενικώς οι υποδομές της Κω”, επισήμανε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. “Ηδη, τόνισε, έφτασε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τα ξημερώματα και έρχονται κλιμάκια μηχανικών, λιμενολόγων”.

Οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο είπε ο κ. Σπίρτζης έδειξαν ότι “είναι μια χαρά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όπως δεν υπάρχει σε αυτοκινητοδρόμους, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. “Γενικότερα” κατέληξε “υπάρχει μια διαχειρίσιμη κατάσταση’.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις υποδομές όπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης υπάρχει στο λιμάνι που δεν μπορεί να λειτουργήσει και “ήδη εξετάζεται από ειδικούς για να διαπιστωθεί ποια έργα πρέπει να γίνουν για να μπορεί πάλι να δένει ένα μεγάλο πλοίο ενώ το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εξετάζει την δυνατότητα να δέσουν πλοία στο λιμάνι της Κεφάλου”.

Σχετικά με την στήριξη των κατοίκων, ο υπουργός ανέφερε ότι “ο δήμος έχει αρχίσει να συλλέγει αιτήσεις πολιτών που έχουν πρόβλημα σε κατοικίες ή ξενοδοχεία και από το απόγευμα αρχίζουν οι έλεγχοι των κτιρίων από τους μηχανικούς. Είναι σαφές όμως ότι στα νέα κτίρια δεν υπάρχουν σοβαρές βλάβες ενώ στα παλιά είναι πολύ σημαντικότερες οι ζημιές”.

“Δυστυχώς” κατέληξε ο κ. Σπίρτζης “η κατάρρευση μέρους ενός και μόνο κτιρίου κατέληξε στον θάνατο των δυο επισκεπτών και τον τραυματισμό πέντε εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά”. “Αν δει κάποιος” υπογράμμισε ο υπουργός “την εικόνα του κτιρίου δεν μπορεί να καταλάβει πώς πώς υπήρξαν αυτές οι απώλειες”.

Σχετικά με τον τουρισμό ο κ. Σπίρτζης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι εάν του το… επέτρεπε ο πρωθυπουργός θα έμενε από σήμερα στην Κω για διακοπές καθώς τα κτίρια είναι πολύ καλή κατάσταση και οι υποδομές άντεξαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα