Σπίρτζης: Ό,τι και να λέτε, τα νέα έργα θα τα εγκαινιάσει ο Αλέξης Τσίπρας

Συνέντευξη τύπου του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για το νέο νομοσχέδιο για τις Μεταφορές την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συνέντευξη τύπου του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για το νέο νομοσχέδιο για τις Μεταφορές την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος σημαίνει την ιδεολογική ήττα του νεοφιλελεύθερου παλαιοκομματισμού ελληνικής εκδοχής

"Το 2018 θα είναι χρονιά που ο εφιάλτης των μνημονίων και των προγραμμάτων ολοκληρώνεται" και που, από εκεί μετά, "κάθε χρονιά που έρχεται θα είναι καλύτερη, θα μειώνεται η ανεργία, θα επιστρέφουν οι συνάδελφοί μας, οι επιστήμονες της χώρας από το εξωτερικό", ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας απόψε στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018.

"Δυστυχώς αυτό το χαμόγελο για τον ελληνικό λαό, η ανάκτηση της ελπίδας και της εθνικής μας κυριαρχίας, είναι ο εφιάλτης της αντιπολίτευσης", είπε ο κ. Σπίρτζης και, απευθυνόμενος στη ΝΔ πρόσθεσε: "Καταλαβαίνουμε ότι δεν θα μπορείτε με άλλοθι το μνημόνιο να συνεχίζετε να ευνοείτε τους λίγους εκλεκτούς σας. Δεν θα μπορείτε να αφομοιώνετε τις πραγματικές παραγωγικές δυνάμεις σε όφελος των μεταπρατών. Δεν θα μπορείτε να έχετε τον ελληνικό λαό στην αγωνία, αν αύριο θα έχει εργασία, ή αν θα τον απολύσετε, ή αν θα τον πετάτε έξω από τα δημόσια νοσοκομεία γιατί χρωστά ασφαλιστικές εισφορές. Δεν θα μπορείτε να έχετε τους άνεργους συμπολίτες μας με ειδική αναπηρία, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες περιθωριοποιημένους. Δε θα μπορείτε να επιδοτείτε τη μαύρη εργασία, ώστε κάποιοι να τα βάζουν στη τσέπη".

"Τρία χρόνια τώρα μας καταγγέλλετε, εσείς και τα φιλικά σας μέσα ενημέρωσης, γιατί θεσπίσαμε οι άνεργοι να μετακινούνται δωρεάν με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μας λέτε κιμπάρηδες, φαύλους, σπάταλους για τους άνεργους", ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και τόνισε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει την δογματική εμμονή της στην υπηρέτηση των λίγων και εκλεκτών, αντί για την υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος σημαίνει την ιδεολογική ήττα του νεοφιλελεύθερου παλαιοκομματισμού ελληνικής εκδοχής. "Μας προτείνετε μείωση της φορολογίας, αλλά οι φίλοι σας, οι υποστηρικτές σας, οι λίγοι και εκλεκτοί σας, φορολογούνται σε παρθένα, παραδεισένια φορολογικά νησιά. Κόπτεσθε δήθεν για τη μεσαία τάξη, που εσείς τη διαλύσατε", είπε ο Χρήστος Σπίρτζης.

"Ό,τι και να κάνετε, ο ελληνικός λαός το 2018 τελειώνει με τον εφιάλτη που τον βάλατε. Η χώρα μας βγαίνει με το κεφάλι όρθιο, μια χώρα που με τις προληπτικές πρωτοβουλίες ειρήνης και συνεργασίας του πρωθυπουργού, απέκτησε ξανά φωνή και ρόλο στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, μια χώρα που πρωταγωνιστεί στην ευρύτερη περιοχή με υποδομές για τις μεταφορές, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, την εξωστρέφεια της οικονομίας μας, με υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και των εθνικών ζητημάτων. Γι' αυτό, ό,τι και να κάνετε, ό,τι και να λέτε, τα νέα έργα θα τα εγκαινιάσει και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας, έξω από τα προγράμματα, με πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης και σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης" ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Για τον τομέα ευθύνης του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι η κυβέρνηση υλοποίησε τη δέσμευσή της, το 2017 να είναι η χρονιά της ολοκλήρωσης των μεγάλων οδικών έργων, και πλέον "οι συμπολίτες μας μπορούν να κινούνται με ασφάλεια σε όλη τη χώρα".

SHARE:

24Media Network