Σπύρος Δερβενιώτης: Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος

Σπύρος Δερβενιώτης: Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΜέΡΑ 25 Σπύρος Δερβενιώτης γράφει στο NEWS 24/7 για την "ευθύνη των πολιτών" και το "κόλπο που ετοιμάζεται να επαναληφθεί" σε υγειονομικό σκηνικό.

Στο μέλλον που τα στόματα θα είναι πια ελεύθερα να πούνε την αλήθεια σε καλαίσθητα ευπώλητα memoirs, θα καταγραφεί και επισήμως η Ιστορία της Κρίσης που ξεκίνησε το 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers ως «το Μεγάλο Κόλπο».

Η «Μεγάλη Ταχυδακτυλουργία» ήταν η ενορχηστρωμένη, συντονισμένη, και λυσσαλέα προσπάθεια ολόκληρου του καταρρέοντος συστήματος, να μετατοπίσει την ευθύνη από αρπακτικούς χρηματιστές, ανεύθυνους τραπεζίτες και επίορκους αξιωματούχους που τους ενθάρρυναν, και να τη μεταθέσουν στους πολίτες.

Άπαξ και το κόλπο έπιασε (με συνδυασμό προπαγάνδας και καταστολής), δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην επαναληφθεί. Αυτό έγινε με τα περίφημα Μνημόνια που δέσμευσαν την πατρίδα μας σε καθεστώς Αποικίας Χρέους εντός της Ευρωζώνης, μέχρι το 2060. Όλες οι τεχνικές του Newspeak επιστρατεύτηκαν για να κάνουν το μαύρο-άσπρο, να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, και να μεταμφιέσουν τη Μεγάλη Ληστεία από τους Πολλούς στους Λίγους, κάτω από το μανδύα των «απαραίτητων μεταρρυθμίσεων», της «ελάφρυνσης του χρέους» και του «εξορθολογισμού των δημοσίων οικονομικών».

Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους: Mετά από μια δεκαετία όπου το ΑΕΠ έπεσε από τα 237,5 δις€ στα 187,5 δις€  , το χρέος αυξήθηκε από 299,7 δις€ (όταν μπήκαμε στο 1ο Μνημόνιο), στα 331,1 δις€ (κατά την «πανηγυρική έξοδο» από το 3ο Μνημόνιο, το οποίο αισίως θα λήξει το 2060). Το οργουελικό κερασάκι είναι ότι αυτή η δυσβάσταχτη αύξηση χρέους χειροκροτείται ως «βιώσιμη» από τους ίδιους Θεσμούς που βάλαν την Ελλάδα στο κρεββάτι του Προκρούστη όταν το κατά πολύ μικρότερο χρέος θεωρούνταν λόγος συναγερμού.

Μα ποιος ο λόγος, σοβαροί άνθρωποι, Ευρωπαίοι που έχουν περάσει Διαφωτισμό, να διακινδυνεύουν το ρεζίλεμα; Δεν ξέρω παιδιά, δεν είμαι «στα παπούτσια τους» αλλά έχω την εντύπωση ότι κι εμένα αν μου διέσωζες τις βυθιζόμενες Τράπεζές μου, και μου χάριζες τα ασημικά μιας χώρας μέσω μιας διαδικασίας που θα μου εξασφάλιζε το ακαταδίωκτο, θα σφύριζα και την Ενάτη του Μπετόβεν.

Γιατί θυμόμαστε τώρα αυτές τις παλιές ιστορίες; Ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν είναι παλιές. Είναι μια «σύντομη ιστορία του μέλλοντός μας», μια χρήσιμη αντίστιξη στους πανηγυρικούς που θα ακουστούν αυτές τις μέρες για «Απελευθέρωση του Έθνους» και «Εθνικές Παλιγγενεσίες» από επίσημους και πολιτικούς μιας παράταξης που θεωρεί ότι το μόνο που αξίζει να καταδικαστεί απ’ όλη αυτή την περίοδο, είναι οι… Αντίσταση των «Αγανακτισμένων».

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι… το κόλπο ετοιμάζεται να επαναληφθεί, αυτή τη φορά με υγειονομικό σκηνικό.

Η χώρα μπήκε σε σκληρή καραντίνα το Νοέμβριο με 2.500 κρούσματα (κατά μέσο όρο) την ημέρα, αριθμός που θεωρήθηκε αρκετά τρομαχτικός ώστε να δικαιολογεί αναστολή των ελευθεριών των πολιτών μέχρι να «ισιώσει η καμπύλη». Μια ολόκληρη σεζόν αργότερα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «ανοίξει πανηγυρικά» τη χώρα με…3.000+ κρούσματα τη μέρα, πολλαπλάσιους νεκρούς, τις ΜΕΘ ξεχειλισμένες και τα νοσοκομεία να αναγκάζονται πλέον να επιλέγουν ασθενείς!

Τι έκανε η κυβέρνηση όλη αυτή τη σεζόν; Θωράκισε το ΕΣΥ; Εξασφάλισε και οργάνωσε το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού; Το αντίθετο-η διαδικασία του εμβολιασμού κινείται με ρυθμούς χελώνας, η κυβέρνηση μαγειρεύει δημιουργικά τα νούμερα των προσληφθέντων γιατρών, και μέχρι και τώρα εκλιπαρεί τη στήριξη των ιδιωτών αντί να τους επιτάξει για το κοινό καλό.

Αντίθετα, υπό το μανδύα του κοινοβουλευτικού σκότους (με τη Βουλή να υπολειτουργεί), η Κυβέρνηση τσακίστηκε να περάσει μια μεραρχία νομοσχέδια, όλα με τη διαδικασία του κατεπείγοντως, όλα άσχετα με την Υγεία ή την προστασία της Οικονομίας, όλα με τη σφραγίδα κάποιου εξυπηρετούμενου συμφέροντος επάνω. Σταχυολογούμε την παράδοση μέρους της Επικρατείας στην «Ελληνικός Χρυσός», τη «fast-track”-οποίηση της διαφθοράς μέσω του νομοσχεδίου για της Δημόσιες Συμβάσεις, την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια, για να αναφέρουμε μόνο κάποια ενδεικτικά.

Και τώρα, που πλησιάζει η κινητή εορτή του «Αγίου Τουρισμού» και του «Ευλογημένου Δολλάριου» που θεωρητικά αυτός θα φέρει, ελλείψει οποιουδήποτε άλλου σχεδίου να συντηρηθεί οικονομικά μια χώρα που το μόνο που θα παράγει μαζικά είναι λουκέτα και ρολά, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξαναβαφτίσει το κρέας ψάρι και να ξαναεπιχειρήσει το «Μεγάλο Κόλπο».

Ετοιμαστείτε να φταίτε εσείς, και μόνο εσείς, και πάλι.

Και να ξαναδώσετε τον οβολό σας για να ταϊσουμε τα ΜΜΕ που θα σας κάνουν να το εμπεδώσετε.

*Ο Σπύρος Δερβενιώτης είναi υπεύθυνος επικοινωνίας του ΜέΡΑ 25.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα