Στ. Θεοδωράκης: Δεν εξαγοραζόμαστε με μία- δύο έδρες παραπάνω

Στ. Θεοδωράκης: Δεν εξαγοραζόμαστε με μία- δύο έδρες παραπάνω
NIKOS LIBERTAS/ SOOC

Λάθος χαρακτήρισε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με το επιχείρημα της ακυβερνησίας, ενώ απάντησε και στα δικά του στελέχη που διχάζονται

Έκκληση προς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να σκεφτούν την πατρίδα και όχι τα συμφέροντα του χώρου τους απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Για ακόμη μία φορά χαρακτήρισε «λάθος, λάθος, λάθος» την πρόταση του Πρωθυπουργού για τον εκλογικό νόμο λέγοντας ότι: «Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και όχι να διαλυθεί. Συγκεκριμένος εκλογικός νόμος προϋποθέτει τη συμμετοχή 4-5 κομμάτων ή τη συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων για να σχηματίσουν Κυβέρνηση».

Απαντώντας στο επιχείρημα που του έθεσαν η Νίκη Λυμπεράκη και ο Δημήτρης Οικονόμου

ADVERTISING

ότι κι άλλες χώρες έχουν συστήματα απλής αναλογικής είπε ότι η Ισπανία, η Ιταλία ή το Βέλγιο μπορούν να διαπραγματεύονται επί μήνες για το σχηματισμό κυβέρνησης αλλά στην Ελλάδα το κράτος δουλεύει μόνο αν υπάρχει Κυβέρνηση. «Πιστεύει κανείς ότι αν κάνουμε 4-5 μήνες να σχηματίσουμε Κυβέρνηση θα πληρώνονται οι συντάξεις ή θα δουλεύουν υποτυπωδώς οι δημόσιες υπηρεσίες;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Αναφερόμενος στο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη τόνισε ότι πλέον πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να λέμε λέξεις που δεν λέγαμε. «Αυτή η τρομοκρατία αποφασίζεται από κάποιους πολύ μακριά από τις πατρίδες μας και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της είναι η ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφάλειας. Κάποιος, κάπου αποφασίζει να σου επιτεθεί και να σε ανατινάξει, πως αλλιώς θα αντιδράσεις; Δεν μιλάμε για εγχώρια τρομοκρατία όπου θα μπορούσε πιθανόν να αναζητήσει κάποιος τα κοινωνικά αίτια αλλά για εισαγόμενη».

Σχετικά με το Brexit, είπε ότι μετά τα αποτελέσματα η χώρα μας έχει χάσει δυστυχώς την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και θα πιεστεί πολύ το επόμενο διάστημα. «Ο μόνος δρόμος είναι να ταυτιστούμε με τους άλλους λαούς της Ευρώπης στην αναζήτηση μιας πιο δυνατής Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήματα που αφορούν την δημιουργία ενός τρίτου πόλου ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα ήταν καλό να υπάρξουν πολλές υποψηφιότητες που να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις. Η σύγκρουση στη βάση πρέπει να είναι πολιτική και όχι οργανωτική γι' αυτό όπως εξήγησε κατέθεσε την πρόταση για μία ανοιχτή εκλογή αρχηγού με κάλπες σε όλη την Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σταύρος Θεοδωράκης

24Media Network