Σταματάκη για Λάμπρου: Πότε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους αντιεξουσιαστές; Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων

Σταματάκη για Λάμπρου: Πότε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους αντιεξουσιαστές; Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων

Στον ΣΥΡΙΖΑ "δεν ξεχωρίζουμε τους κρατουμένους σε τρομοκράτες και μη" δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για τον Πάνο Λάμπρου και την εμπλοκή του στην υπόθεση Πανούση

«Εμείς υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των φυλακισμένων», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ελένη Σταματάκη, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση Πανούση.

Αναφερόμενη στην εμπλοκή του Πάνου Λάμπρου, μέλους της πολιτικής γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην υπόθεση Γ. Πανούση, τόνισε ότι «ο Π. Λάμπρου συνομιλούσε με όλους όσοι εμπλέκονται στο σύστημα των φυλακών, την αστυνομία, τους φύλακες, τους φυλακισμένους, άνδρες και γυναίκες, πολιτικούς και ποινικούς».

Αναλυτικά είπε:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν πάντα ένα θεσμικό κόμμα. Ήταν πάντα μέσα στους θεσμούς, διεκδικούσε την συμμετοχή του με δημοκρατικό τρόπο και την εκλογή του και την άσκηση της εξουσίας. Άρα, πότε ήταν με τους αντιεξουσιαστές; Πότε λέγαμε ότι είμαστε αντιεξουσιαστές; Ποτέ. Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα των μειονοτήτων και ανθρώπων που πιέζονται και “δεν έχουν φωνή”, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αντιεξουσιαστές».

Δημοσιογράφος: Σε αυτούς που δεν έχουν φωνή συγκαταλέγετε και τους φυλακισμένους τρομοκράτες;

Ε. Σταματάκη: «Όλους τους φυλακισμένους. Δεν τους ξεχωρίζουμε σε τρομοκράτες και μη. Υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των φυλακισμένων. Θεωρούμε ότι πρέπει να έχουν ανθρώπινες συνθήκες μέσα στη φυλακή, να μπορούν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να τιμωρεί και να παίρνει αποφάσεις».

Δημοσιογράφος: Έχετε την εντύπωση ότι οι ειδικοί τρομοκράτες που συνομιλούσαν με τον Πάνο Λάμπρου…

Ε. Σταματάκη: «Ο Π. Λάμπρου εδώ και είκοσι χρόνια ασχολείται με τα κοινωνικά και τα πολιτικά δικαιώματα. Συνομιλεί με όλους τους φυλακισμένους χωρίς διακρίσεις και υπερασπίζεται κάποια δικαιώματα που πρέπει να έχουν ως έγκλειστοι. Καθένας που ασχολείται με την πολιτική, ασχολείται με έναν τομέα και με τα προβλήματά του. Εγώ, για παράδειγμα, πάντα ασχολούμουν με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορώ να έχω συνολική άποψη και εικόνα για το τι συμβαίνει στο χώρο. Έτσι, λοιπόν και ο Π. Λάμπρου συνομιλούσε με όλους όσοι εμπλέκονται στο σύστημα των φυλακών, την αστυνομία, τους φύλακες, τους φυλακισμένους, άνδρες και γυναίκες, πολιτικούς και ποινικούς, για να μπορεί να έχει και να διαμορφώνει μια συνολική εικόνα των προβλημάτων στις φυλακές».

(Πηγή: Αθήνα 984)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Πανούσης
SHARE: