Σταμάτης: Με το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, ο Τσίπρας επιχειρεί να μπλοκάρει την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας

ΑΘΗΝΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΑΘΗΝΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζει ότι βάση του Συντάγματος (άρθρο44) απαιτούνται οι υπογραφές 180 βουλευτών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Για απόπειρα εγκλωβισμού κομμάτων και βουλευτών σε ένα μέτωπο με στόχο να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία μπλοκάροντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή κατηγορεί το Μαξίμου το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρωτοβουλία για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ.

Την αντεπίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης, γεγονός που δείχνει πως αποτελεί κεντρική στρατηγική του Μαξίμου η προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στην αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο για τις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και για πρόκληση πρόωρων εκλογών.

"Η πραγματική πρόθεση του κ. Τσίπρα δεν είναι να συγκεντρώσει 120 βουλευτές για να προκαλέσει δημοψήφισμα τάχα για τη ΔΕΗ, που άλλωστε θα χρειαζόταν 180 ψήφους (άρθρο 44 του Συντάγματος). Γιατί ξέρει ότι αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά και ότι αν γινόταν δημοψήφισμα, θα το έχανε πανηγυρικά", δήλωσε ο κ.Σταμάτης.

"Οι πολίτες είναι πολύ πιο μπροστά από αυτόν στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και ξέρουν καλά τα οφέλη που θα προκύψουν για τους ίδιους από τη ρύθμιση για τη μικρή ΔΕΗ.

Κυρίως, όμως, είναι υποψιασμένοι για τα καιροσκοπικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα με τους απολιθωμένους και καταδικασμένους στη συνείδησή τους συνδικαλιστές των προνομίων", πρόσθεσε, καταλήγοντας:

"Αυτό που στην πραγματικότητα επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι, με πρόσχημα τη συγκέντρωση των 120 υπογραφών βουλευτών για τη ΔΕΗ, να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές σε ένα μέτωπο που στόχο έχει να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία, μπλοκάροντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Και δεν διστάζει, για να πετύχει τον σκοπό του, να παριστάνει τάχα τον επαναστάτη του διακόπτη της ΔΕΗ. Χωρίς να σκέφτεται ούτε τις ελληνικές επιχειρήσεις, ούτε τον τουρισμό μας, ούτε και τους Έλληνες πολίτες".

Στο ίδιο μήκος και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος που σχολιάσε στο twitter:

SHARE:

24Media Network