Δ. Σταμάτης: “Όχι” σε Βόρεια Μακεδονία – Εγώ Σκόπια θα λέω και σε Σκοπιανούς θα αναφέρομαι

Δ. Σταμάτης: “Όχι” σε Βόρεια Μακεδονία – Εγώ Σκόπια θα λέω και σε Σκοπιανούς θα αναφέρομαι
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σταμάτης Eurokinissi

"Η στάση στη συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για το αν θα πολιτευθεί κανείς με τη Νέα Δημοκρατία" διεμήνυσε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Δεν θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Εγώ Σκόπια θα λέω και σε Σκοπιανούς θα αναφέρομαι διεμήνυσε ο Δημήτρης Σταμάτης βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και συνέχισε: «Δεν συμφωνώ με τη χρήση του όρου Μακεδονία από τη γειτονική χώρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι όταν έρθει η ώρα να αποφασίσουμε εμείς για το όνομα θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος για να παρθεί μια απόφαση που δεν θα θίγει τον ελληνικό λαό και δεν θα διαιρεί του Έλληνες.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Έχει δεσμευτεί ότι στην προενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων στην ΕΕ θα ελέγχουμε τη συμπεριφορά τους. Εάν προκαλούν δηλαδή και δημιουργούν προβλήματα. Η στάση στη συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για το αν θα πολιτευθεί κανείς με τη ΝΔ. Ο Γρ. Ψαριανός θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το “παρών” αν θέλει να είναι στις λίστες της ΝΔ. Η απόφαση θα είναι του προέδρου της ΝΔ».

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ είπε επίσης τα εξής: «Είναι θεσμική απρέπεια να μιλάμε για το πρόσωπο του επόμενου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Καλός ΠτΔ είναι ο Πρ. Παυλόπουλος. Το θέμα του προσώπου θα κριθεί την ώρα που πρέπει».

«Η δίκη της ΧΑ -συνέχισε- θα έπρεπε να έχει τελειώσει. Υπάρχει υπόγεια συνεννόηση ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής. Με την ΧΑ έριξαν την κυβέρνησή μας με την προεδρική εκλογή. Με την ΧΑ εξέλεξαν την κα Θάνου επικεφαλής της αρχής. Οι κυβερνώντες είναι συμπαραστάτες της Χρυσής Αυγής. Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για εθνομηδενιστές. Και έχει δίκιο».

«Μου προκάλεσε δυσάρεστη εντύπωση ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν πήρε θέση σχετικά με το άρθρο για τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. Οι ταγοί δεν επιτρέπεται να σιωπούν» επεσήμανε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα