Σταμενίτης για Ολυμπιακά ακίνητα: "Έκπληκτος γιατί κατά την θητεία μου υπήρξε αξιοποίηση"

Σταμενίτης για Ολυμπιακά ακίνητα: "Έκπληκτος γιατί κατά την θητεία μου υπήρξε αξιοποίηση"

Τι υποστηρίζει ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, Διονύσης Σταμενίτης για την υπόθεση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων

Ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την έκπληξη του για τα περί αιτήματος για άρση της ασυλίας του, προκειμένου να ελεγχθεί για την θητεία του στην Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, εξέδωσε την Δευτέρα (06/10) ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης.

Ο κ. Σταμενίτης, ο οποίος διαδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Ματάλα στον προεδρικό θώκο της εταιρίας, επισημαίνει ότι κατά την 11μηνη θητεία του όχι μόνο δεν υπήρξε απαξίωση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων αλλά αξιοποιήθηκαν πλήρως, κιόλας, τρία εξ αυτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Με έκπληξη είδα σήμερα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία «πρόκειται να ζητηθεί η άρση της ασυλίας μου», για την εντεκάμηνη θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.

Και η έκπληξη είναι εύλογη, γιατί επί της θητείας μου, όχι μόνο δεν επήλθε «απιστία σε βάρος του Δημοσίου», όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, αλλά αντίθετα διασφαλίστηκαν στο ακέραιο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Ενώ σε ό,τι αφορά τις αναφορές ότι κατά την ολιγόμηνη θητεία μου υπήρξε «απαξίωση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων», η αλήθεια είναι ότι αξιοποιήθηκαν πλήρως (μέσω της παραχώρησής τους σε Δήμους και Ομοσπονδίες) 3 από τα Ολυμπιακά ακίνητα που απέκτησαν ουσιαστική μετα-Ολυμπιακή χρήση.

Και κάτι ακόμα: ουδέποτε «στη μακρά έρευνα» όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, με κάλεσε κάποιος από τη δικαιοσύνη για να δώσω διευκρινήσεις για οτιδήποτε. Είτε πριν εκλεγώ βουλευτής, είτε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας μου.

Αυτά έπραξα επί της θητείας μου, εξυπηρετώντας αυστηρά και μόνο το δημόσιο συμφέρον. Και είμαι υπερήφανος γι αυτό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κακουργηματική δίωξη για την ανύπαρκτη συντήρηση των Ολυμπιακών ακινήτων

SHARE:

24Media Network