Σταύρος Δήμας: Δεν δέχομαι να εκλεγώ Πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
(EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ)
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σχολιάζοντας το σενάριο υπεψήφισής του από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Δεν δέχεται να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας, με τη στήριξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει κατηγορηματικά, ότι δεν επιθυμεί την εκλογή του, εάν εξαρτηθεί από την ψήφο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

"Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής". Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη Χρυσή Αυγή.

Βενιζέλος: Η δήλωση του Σταύρου Δήμα τον τιμά

"Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σημειώνεται, πως το σενάριο τελευταία στιγμή να υπερψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (ακόμη και στη δεύτερη ανάγνωση των απόντων), παρόλο που κάτι τέτοιο δε φαίνεται να εξυπηρετεί πολιτικά ούτε το νεοναζιστικό κόμμα ούτε στην πραγματικότητα τη δικομματική, συζητείτο χθες εντόνως στο καφενείο της Βουλής, από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ανεξάρτητους, που δεν απέκλειαν μία συμμαχία της τελευταίας στιγμής μπροστά στην απειλή μίας αριστερής κυβέρνησης.

Ωστόσο, Μητσοτάκης, Μπακογιάννη και Μαρκογιαννάκης δήλωσαν νωρίτερα σήμερα, ότι εάν η Χρυσή Αυγή ψηφίσει Σταύρο Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία, η ΝΔ θα ψηφίσει "παρών".

SHARE: