Στενό μαρκάρισμα στο Γιάννο Παπαντωνίου

Στενό μαρκάρισμα στο Γιάννο Παπαντωνίου
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, απευθύνει ομιλία στην ειδική εκδήλωση με θέμα: «Αποτύπωση της κρίσης: προτάσεις για την έξοδο» που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ), τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009. (EUROKINISSI // ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

Ασκήθηκαν συμπληρωματικές διώξεις για εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν κατά την υπουργία του

Στην άσκηση συμπληρωματικών ποινικών διώξεων σχετικά με την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά την υπουργία του Γιάννου Παπαντωνίου, προχώρησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, ανοίγοντας τη βεντάλια των ερευνών γύρω από το περιβάλλον του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης.

Οι διώξεις αφορούν στις αξιόποινες πράξεις της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και στρέφονται κατά παντός υπευθύνου. Πλέον η προσωποποίηση των διώξεων ανήκει στην ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα, η οποία και είχε ζητήσει εγγράφως την ενέργεια αυτή. Η κίνηση αυτή της ελληνικής Δικαιοσύνης έρχεται να “δέσει” με το πρόσφατο αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία, προκειμένου να λάβει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς, που δεν αποκλείεται να σχετίζονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι ολοκλήρωση όλων αυτών των κινήσεων ενδέχεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων. Ήδη πάντως, στη διάθεση της ανακρίτριας βρίσκεται:

– η απάντηση της Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας σχετικά με την ύπαρξη δύο λογαριασμών που συνδέονται με τον πρώην υπουργό και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου και

– η κατάθεση πρώην στελέχους εταιρίας (το 2005) που εμπλέκεται στις προμήθειες, στην οποία υποστηρίζει ότι υπήρξε υπουργός που δωροδοκήθηκε,

– στοιχεία που κατασχέθηκαν στην Αθήνα στο σπίτι του επικεφαλής της ίδιας εταιρείας στη χώρας μας, που είχε άμεση γνώση των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων για πολλές συμβάσεις μεταξύ των οποίων και συμβάσεις εξοπλιστικών.

– δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει οι δικαστικές αρχές, γύρω από τον περιβόητο λογαριασμό – ομπρέλα, που διέθετε η σύζυγος Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου, και ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα