Μήνυμα αλληλεγγύης (και στα γαλλικά) έστειλε ο Κουτσούμπας: “Τα κέρδη τους, οι ζωές μας”

Μήνυμα αλληλεγγύης (και στα γαλλικά) έστειλε ο Κουτσούμπας: “Τα κέρδη τους, οι ζωές μας”
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μον Παρνάς, στο Παρίσι 902.gr

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συμμετείχε στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του Παρισιού και ένωσε τη φωνή του με αυτή χιλιάδων κόσμου.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, συμμετείχε σήμερα στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση των γαλλικών συνδικάτων της CGT στην πλατεία Βαστίλης, στο Παρίσι και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό από τα μεγάφωνα συγκέντρωσης. Στη συγκέντρωση συμμετείχε επίσης μπλοκ Ελλήνων εργαζομένων στη Γαλλία.

«Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα του γαλλικού λαού είναι δεδομένη. Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει το δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο» δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας μετέφερε στον χαιρετισμό του εκ μέρους του ΚΚΕ, «την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών και της εργατικής τάξης της Ελλάδας στην αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη γενική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και των γαλλικών συνδικάτων ενάντια στην αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους διαδηλωτές:

«Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες! Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας! Θα νικήσουμε!».

Στη συνέχεια, από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ακούστηκε η Διεθνής, την οποία τραγούδησαν οι Γάλλοι στα γαλλικά και οι Έλληνες στα ελληνικά.

*Το NEWS 24/7 αναλαμβάνει δράση για τη βελτίωση της διαφάνειας στην Ελλάδα με το Παρατηρητήριο της Διαύγειας! Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και στη διαφάνεια μέσα από μια καινοτόμα πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα