Στη φόρα (της Βουλής) οι διάλογοι Μπαλτάκου-Κασιδιάρη: Το ξέσπασμα Σαμαρά για την αποφυλάκιση των 3 της Χρυσής Αυγής

Στη φόρα (της Βουλής) οι διάλογοι Μπαλτάκου-Κασιδιάρη: Το ξέσπασμα Σαμαρά για την αποφυλάκιση των 3 της Χρυσής Αυγής

Δείτε το βίντεο και τους διαλόγους που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Το ΠΑΣΟΚ ζητά την παύση του κ. Μπαλτάκου από τη θέση του γ.γ του υπουργικού συμβουλίου

Τον ισχυρισμό ότι έχει στην κατοχή του ηχογραφημένο οπτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που είχε με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, διατύπωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών του κόμματος του.

Ο κ. Κασιδιάρης διάβασε απομαγνητοφωνημένο, όπως είπε, το κείμενο στο οποίο ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να λέει στον ίδιο ότι ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και καταφέρθηκε κατά των υπουργών Δένδια και Αθανασίου, όταν ο ανακριτής πήρε απόφαση να μην προφυλακιστούν εκτός από τον ίδιο και οι συνάδελφοί του Μίχος και Παναγιώταρος.

Το βίντεο μάλιστα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Οι διάλογοι που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έχουν ως εξής:

ΚΑΣ: Όταν κατ’ αρχήν όταν βγήκα τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;

ΜΠΑ:Ήταν στην Αμερική τότε

ΚΑΣ: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά

ΜΠΑ: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της Που***…δεν με πήρε εμένα, του ‘χα πει ότι αυτά που κάνεις…του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε μένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δύο και τους γαμ***σε τα πρέκια. Του Αθανασίου και του Δένδια: “με δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστικα!”Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι:” τελείωσε, τους έδεσα, γεια σας!! και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.

ΚΑΣ: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί το επίμαχο στάδιο τι έγινε; γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήραμε τους άλλους το γύρισε κωλοτούμπα

ΜΠΑ: Σας αφήσανε για απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία

ΚΑΣ: Ναι, ωραία, δεν υπήρχε τίποτα

ΜΠΑ: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο…όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο ¨ε ,τι θα κάνει ο ανακριτής”Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ!ΚΑΝΕΝΑ!

ΚΑΣ: Ούτε και για τους άλλους είχε όμως….

ΜΠΑ: Μπα με τους άλλους ήτανε (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας)

ΚΑΣ: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;

ΜΠΑ:Και οι δυο

ΚΑΣ: Δένδιας Αθανασίου;

ΜΠΑ: Ποιος άλλος να το κάνει…

ΚΑΣ:Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; έχει συναίσθηση τι γίνεται;

ΜΠΑ:Όχι, στην αρχή δεν είχε…τώρα όμως είδε τα γκάλοπ…αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα τα τρομερά:2%-μου λέει- θα πάνε… του λέω “εγώ σου λέω 20% θα πάνε. Μου λέει: “είσαι μαλ**ας”

ΚΑΣ: Ποιος του πε να τα κάνει αυτά

ΜΠΑ:Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το έχει προβάδισμα απ΄το Συριζα.

ΚΑΣ: Κόβει ψήφους ‘ντάξει

ΜΠΑ: Είναι λογικό

ΚΑΣ:Κι επειδή κόβουμε ψήφους δηλαδή μας θα μας βάλει φυλακή;

ΜΠΑ: Τον Που***… απίστευτο πράγμα, απίστευτο

ΚΑΣ: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;

ΜΠΑ:Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ‘κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί

ΚΑΣ: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγματα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γραμμα του νόμου

ΜΠΑ (κάνει το σταυρό του)

ΚΑΣ:Θεούσα

ΜΠΑ:Ναι

ΚΑΣ: Πως τα ‘κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;

ΜΠΑ: Την πείσανε ότι :”είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί ότι είναι αντίθετοι με τον Χριστιανισμό”

ΚΑΣ: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα

ΜΠΑ: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας

ΚΑΣ: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία:οτι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις

ΜΠΑ: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρα και θα την ΄βαλει στο αρχείο

ΚΑΣ: Λες ε;

ΜΠΑ: Ε και βέβαια! Με την κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; σε ποιον Εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;

ΚΑΣ: Πως μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

ΜΠΑ: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό

ΚΑΣ: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο

ΜΠΑ: Ναι, είναι απ’ το ίδιο χωριό. Δηλαδή απ΄ το ίδιο χωριό, είναι από απέναντι χωριά….έτσι. Αλλά έχουν μπει στο ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομήλικοι σχεδόν

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και θα δει το φως της δημοσιότητας από το διαδίκτυο.

Την αποπομπή Μπαλτάκου ζητά το ΠΑΣΟΚ

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μπαλτάκο. Πάντως ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κλήθηκε στο Μαξίμου και εντός της ημέρας αναμένονται εξελίξεις.

Να παυθεί άμεσα  ο γ.γ του υπουργικού Συμβουλίου, ζητά  ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον κ. Μπαλτάκο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η άμεση παύση  του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο. Η παρουσία  στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό «πρόβλημα», όπως είχε πει  χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες  ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό  μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και  το σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που την διέπει. Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές  συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται.

Γι αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος.

Περιττεύει, τέλος, να τονίσουμε τον  απόλυτο σεβασμό μας  στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών  που χειρίστηκαν  και  χειρίζονται την υπόθεση της «Χρυσής αυγής» στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών. “

Αντιδράσεις και στη Βουλή

Την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας που έκανε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ότι έχει στα χέρια του οποτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που φέρεται να είχε με το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, από το οποίο προκύπτει ότι είναι πολιτική η δίωξη του κόμματός του, ζήτησαν όλα τα κόμματα.

Τα κόμματα χωρίς να υιοθετούν τους ισχυρισμούς του κ. Κασιδιάρη, τόνισαν την ανάγκη να εξεταστεί αν πράγματι είναι γνήσιο το υλικό, ο δε πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 5 βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη έσπευσε να επισημάνει ότι η Βουλή δεν είναι δικαστήριο, απλώς αποφαίνεται αν θα δοθεί η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να ερευνήσει ή όχι τις κατηγορίες περί σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε ότι η Βουλή δεν μπαίνει στην ουσία, αλλά η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα ερευνήσει την υπόθεση, ενώ ως προς τον ισχυρισμό του κ. Κασιδιάρη είπε:

«Εύχομαι να μην είναι αληθές, αλλά αν είναι, υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα».

Έντονη ήταν η αντίδραση του παρόντος στη συνεδρίαση υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξή του.

«Εδώ υπάρχει κράτος δικαίου και διάκριση εξουσιών. Η πορεία μου στο χώρο είναι καθαρή. Δεν θα έκανα καμία παρέμβαση ποτέ. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε καμία παρέμβαση. Άλλο παρέμβαση, άλλο ενημέρωση. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα μείνει ανεξάρτητη. Όσο είμαι υπουργός θα τη διαφυλάξω αυτή την ανεξαρτησία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα, πάντως, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας είχε κάνει λόγο «για διώξεις που κινούνται πολλαπλώς στα όρια της νομιμότητας και του συντάγματος» και πρόσθεσε ότι «οι ιδέες δεν διώκονται και η Χρυσή Αυγή έπρεπε να αντιμετωπιστεί πολιτικά».Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα