Στην Ελλάδα ο Μάικ Πομπέο – Η ατζέντα των συναντήσεων

Στην Ελλάδα ο Μάικ Πομπέο – Η ατζέντα των συναντήσεων
Ο Νίκος Δένδιας με τον αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο Eurokinissi

Με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθεί στις 10:00 το πρωί στη Θεσσαλόνικη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθεί τη Δευτέρα, στις 10:00 το πρωί, στη Θεσσαλόνικη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο κ. Πομπέο θα επισκεφθεί τόσο την Αθήνα όσο και την Κρήτη και συγκεκριμένα τη βάση της Σούδας. Η προσδοκία για την επίσκεψη Πομπέο είναι η στήριξη των ελληνικών θέσεων σε ότι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μάικ Πομπέο είχε την Κυριακή συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για τη διατλαντική συνεργασία, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και “τη σημασία της ενότητας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ”.

Ο Πομπέο χαιρέτισε τις ανακοινώσεις των ηγετών της Ελλάδας και της Τουρκίας στις 22 Σεπτεμβρίου για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών και υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης των εντάσεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα