Ο Τσίπρας βλέπει Μέρκελ πριν τον Ερντογάν

Ο Τσίπρας βλέπει Μέρκελ πριν τον Ερντογάν

Σε εξέλιξη η συνάντηση με τη Μέρκελ. Το απόγευμα η συνάντηση Αλ. Τσίπρα-Τ. Ερντογάν. Μια ώρα νωρίτερα, θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Νωρίτερα, θα έχει ομιλίες-παρεμβάσεις στις εργασίες της Συνόδου

Το κυρίως "μενού" ξεκίνησε στις 11 με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Συνόδου, ενώ στις 13.00 ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο ίδιο στρογγυλό τραπέζι με την Άνγκελα Μέρκελ με θέμα: "Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω: μια δέσμευση για την αντιμετώπιση του αναγκαστικού εκτοπισμού".

Ο Πρωθυπουργός αυτή την ώρα συναντάται  με τη Γερμανίδα καγκελάριο, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 17:00, στο περιθώριο της πρώτης Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, στην Κωνσταντινούπολη.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει τρεις ομιλίες και παρεμβάσεις και ειδικότερα στην (κλειστή) συνάντηση Ηγετών (Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων) υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, με την οποία ξεκίνησε η Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδος, στην Ολομέλεια της Συνόδου και στην Στρογγυλή Τράπεζα, όπου θα συμμετέχει, με θέμα «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω: μια δέσμευση για την αντιμετώπιση του αναγκαστικού εκτοπισμού».

Στις 18:00 η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Για τις 18:00 έως τις 18:45, είναι προγραμματισμένη η διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, στη διμερή συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να του επισημάνει τη σημασία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει τη συνέχιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου η συμφωνία να λειτουργεί και να αποδίδει.

Πέραν του ζητήματος της συμφωνίας, θα συζητηθούν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει τα ζητήματα της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας και παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Ωστόσο, θα αναφερθεί και σε τομείς ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σε συνέχεια του πρόσφατου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο. Επιπλέον, στη συνάντηση θα συζητηθούν και οι περιφερειακές εξελίξεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

153 "ναι" αλλά χωρίς Κατριβάνου

SHARE:

24Media Network