Στην κορύφωση της διαπραγμάτευσης, Μηλιός, Νταβανέλος κι ακόμη τρεις του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ρήξη και στάση πληρωμών

SYRIZA central committee was held in "Cine Keramikos" in Athens with Alexis Tsipras as the keynote speaker of day one. Athens, May 18, 2013 /
SYRIZA central committee was held in "Cine Keramikos" in Athens with Alexis Tsipras as the keynote speaker of day one. Athens, May 18, 2013 / SOOC

Πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Μηλιός, απευθύνουν κάλεσμα για ρήξη και στάση πληρωμών μπροστά στο "αδιέξοδο" των διαπραγματεύσεων. Τι αναφέρουν για "νέο μνημόνιο και λιτότητα", τι αντιπροτείνουν σαν λύση

Την ώρα που η διαπραγμάτευση μπαίνει στην πιο σκληρή καμπή της με νέα μέτρα να είναι στο μικροσκόπιο των θεσμών, πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν "προσκλητήριο" σε ειδική εκδήλωση, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη το απόγευμα, ζητώντας συστράτευση για ρήξη και για στάση πληρωμών των οφειλομένων δόσεων, μπροστά στο αδιέξοδο και στην επιλογή να εφαρμοστούν πολιτικές που δεν θα είναι προς το όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Πρόκειται για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιό, Αντώνη Νταβανέλλο, Σόφη Παπαδογιάννη, Πάνο Λάμπρου και Γιώργο Σαπουνά.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως ο "ΣΥΡΙΖΑ δεν µπορεί να µετατραπεί σε κόµµα λιτότητας ούτε και η κυβέρνηση να υλοποιήσει µνηµόνιο".

Και προτείνουν σαν λύση την "επιλογή της ρήξης µε τους δανειστές. Με στάση πληρωµών των δόσεων, µέτρα περιορισµού της "ελευθερίας" φυγής κεφαλαίων, δηµόσιο έλεγχο στις τράπεζες, φορολόγηση του κεφαλαίου και των πλούσιων για την χρηµατοδότηση φιλολαϊκών µέτρων, υποστήριξη αυτής της πολιτικής µε κάθε αναγκαίο µέσο, ακόµη και µε ενδεχόµενη ρήξη µε την ΟΝΕ".

Η ανακοίνωση τους που φέρει τον τίτλο "Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές", όπως αναρτήθηκε στο rproject:

"Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Οι δανειστές πιέζουν την κυβέρνηση για την υπογραφή µιας µνηµονιακής συµφωνίας νεοφιλελεύθερης στρατηγικής (ιδιωτικοποιήσεις, κατεδάφιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού και των εργασιακών δικαιωµάτων, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κ.α.).

Αποδεικνύεται πως η συµφωνία της 20ής Φλεβάρη διευκόλυνε, αντικειµενικά, αυτή την επίθεση και η «δηµιουργική ασάφεια» ευνόησε τους ισχυρούς. Η εκτίµηση πως µπορεί να οικοδοµηθεί ένα ριζοσπαστικό πρόγραµµα  αντι-λιτότητας µε την ανοχή των νεοφιλελεύθερων διευθυντηρίων της Ευρωζώνης αποδείχτηκε λάθος. Τώρα πλησιάζουµε στην κρίσιµη ώρα των αποφάσεων για την κυβέρνηση, το κόµµα ΣΥΡΙΖΑ, την κοινωνική πλειοψηφία.

Χρειάζεται να διαλέξουµε ανάµεσα στην υπογραφή της διαφαινόµενης συµφωνίας λιτότητας και τη ρήξη µε τους δανειστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν µπορεί να µετατραπεί σε κόµµα λιτότητας ούτε και η κυβέρνηση να υλοποιήσει µνηµόνιο. Αυτός είναι ο λόγος που ήδη τίθενται στο τραπέζι από το εσωτερικό και το εξωτερικό προτάσεις για «ξεκαθάρισµα» µέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικές λύσεις «εθνικής ενότητας».

Για όλους αυτούς τους λόγους η µόνη διέξοδος είναι η επιλογή της ρήξης µε τους δανειστές. Με στάση πληρωµών των δόσεων, µέτρα περιορισµού της «ελευθερίας» φυγής κεφαλαίων, δηµόσιο έλεγχο στις τράπεζες, φορολόγηση του κεφαλαίου και των πλούσιων για την χρηµατοδότηση φιλολαϊκών µέτρων, υποστήριξη αυτής της πολιτικής µε κάθε αναγκαίο µέσο, ακόµη και µε ενδεχόµενη ρήξη µε την ΟΝΕ.

Για όλα αυτά, σας καλούµε να συζητήσουµε στην ανοιχτή εκδήλωση του Rproject την Τρίτη 19/5 στις 7 µ.µ. στην ΕΣΗΕΑ. Σήµερα κρίνεται το µέλλον των εργαζοµένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων. Και ταυτόχρονα το µέλλον της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς".

Στην κορύφωση της διαπραγμάτευσης, Μηλιός, Νταβανέλος κι ακόμη τρεις του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ρήξη και στάση πληρωμών

Φωτογραφία: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network