Στην τελική ευθεία για το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

ΧΑΛΚΙΔΑ--Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΤΟΥ ΠΑΣΣΟΚ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΡΔΙΚΟΓΛΟΥ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EURIOKINISSI
ΧΑΛΚΙΔΑ--Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΣΟΚ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΡΔΙΚΟΓΛΟΥ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EURIOKINISSI EUROKINISSI

Πυρετώδεις διεργασίες για το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Οι αντιδράσεις, οι αιχμές και το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη

Όλα έτοιμα είναι στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου για την ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα, ουδείς όμως από τους συνεργάτες του έχει πάρει το «πράσινο φως» να μιλήσει δημοσίως για το νέο εγχείρημα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο, το κλίμα αυτό δεν είναι άσχετο με την επιφυλακτικότητα που δείχνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, ακόμη και με την έκβαση της προεδρικής εκλογής.

Γι' αυτό και στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό οδηγούνται στο συμπέρασμα πως η απόφαση του Γ.Παπανδρέου να δημιουργήσει κόμμα ίσως και να μην είναι οριστική. Ωστόσο, δεν αποκλείουν και την πιθανότητα να γίνουν ανακοινώσεις στις 30 Δεκεμβρίου.

Πάντως, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που βρίσκεται ξεκάθαρα στο πλευρό του Γ.Παπανδρέου, ανέλαβε και συνέταξε μία λίστα 400 ατόμων που δυνητικά θα μπορούσαν να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος. Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθήνας.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι στη Β' Αθήνας θα είναι υποψήφιος και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου και συγχρόνως στο Ηράκλειο. (Ως γνωστόν, ο Βενιζέλος κατεβαίνει και πάλι στην Α' Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο.)

Επιφυλάξεις και αποστάσεις

Επιφυλακτικοί στο ενδεχόμενοι να κατεβουν υποψήφιοι εμφανίζονται πρώην στενοί συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου, όπως ο Παύλος Γερουλάνος, ο Φίλιππος Πετσάλνικος -αν και κάποιες σκέψεις τον εμφανίζουν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας-, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Νίκος Αθανασάκης, η Αννα Νταλάρα, η Μαριλένα Κοππά, η Αννυ Ποδηματά και ο Αγγελος Τόλκας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πιο θετικοί στο εγχείρημα εμφανίζονται ο Θάνος Μωραΐτης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Κώστας Τριαντάφυλλος και ο Γιώργος Πεταλωτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άδειασμα Χαρ. Τρικούπη: Αδιανόητο να υπονομευτεί η ενότητα από ένα πρόσωπο όπως ο Γ. Παπανδρέου

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

Καλή χρονιά με νέο κόμμα από τον Γιώργο Παπανδρέου

SHARE: