Πρώτα επέτειος, μετά Νταβούτογλου. Στις 17 Νοεμβρίου στην Τουρκία ο Τσίπρας

Πρώτα επέτειος, μετά Νταβούτογλου. Στις 17 Νοεμβρίου στην Τουρκία ο Τσίπρας
Στιγμιότπο από το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβερνητικής αποστολής για την Σύνοδο κορυφής στην Ρίγα της Λετονίας την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) Eurokinissi

Έκλεισε σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247 η ημερομηνία για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην γειτονική χώρα. Ποια θα είναι η ατζέντα της συνάντησης με τον Νταβούτογλου

Ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου ταξιδεύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την Τουρκία όπου θα συζητήσει για το θέμα του συντονισμού στο προσφυγικό, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το θέμα στη Μάλτα. Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου το πρωί της ίδια μέρας και το απόγευμα θα ταξιδέψει για την Τουρκία.

Η επίσκεψή του θα διαρκέσει δύο μέρες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει στις 19 του μήνα στην Αθήνα. Ο Έλληνα πρωθυπουργός θα συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου τις πιθανές λύσεις που μόνο η γειτονική χώρα μπορεί να δώσει.

Το παζάρι της Τουρκίας  προκειμένου να μπει ένας φραγμός της προώθησης των προσφύγων στην Ευρώπη είναι σκληρό. Έχει να κάνει με την ενταξιακή της πορεία στην Ε.Ε, την οικονομική ενίσχυσή της, αλλά και ανοχή της Ε.Ε στο Κουρδικό ζήτημα. Στο Μέγαρο Μαξίμου αυτά τα γνωρίζουν καλά και δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τίποτα παραπάνω από αυτά που ορίζονται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο σε συνάρτηση πάντα με την καλή θέληση των γειτόνων μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα