Στήριξη στη Νέα Αριστερά από 63 πρώην βουλευτές και υπουργούς

Διαβάζεται σε 3'
Νέα Αριστερά
INTIME

“Τα καθήκοντα που αναλαμβάνει η Νέα Αριστερά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με πληρότητα αν δεν συστρατευθούμε όλες και όλοι αν δεν προχωρήσει η ανασύνθεση ολόκληρης της Αριστεράς τόσο στη χώρα μας όσο και στην ΕΕ” αναφέρουν στο κείμενό τους.

Τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές και χθες δόθηκε στη δημοσιότητα ένα κείμενο με το οποίο 63 πρώην υπουργοί, βουλευτές και πολιτικά στελέχη εκφράζουν τη στήριξή τους στη Νέα Αριστερά.

Οι λόγοι στήριξης αναλύονται στο κείμενο και είναι οι εξής:

  • «Στηρίζουμε τη Νέα Αριστερά γιατί το προγραμματικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η Νέα Αριστερά και οι προγραμματικές κατευθύνσεις που προβάλλει ανταποκρίνονται με πληρότητα στις δύσκολες απαιτήσεις της περιόδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
  • Γιατί η παρουσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς υπήρξε αυτούς τους λίγους μήνες υποδειγματική. Οχι μόνο δικαίωσε απόλυτα τον σχηματισμό της, αλλά με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της, τις ομιλίες των στελεχών της εντός και εκτός Βουλής, τις ερωτήσεις και επερωτήσεις της κατέδειξε τι σημαίνει πολιτική ευστοχία, πολιτική σοβαρότητα και πολιτικό ήθος.
  • Γιατί το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς αντανακλά με σαφήνεια την επιτακτική ανάγκη να οικοδομηθεί και να επικρατήσει μια προοπτική που θα θεμελιώνει εκ νέου την Ε.Ε. ως διακρατικό θεσμό ειρήνης, συμπεριληπτικής δημοκρατίας, ενεργού και ισχυρής κοινωνικής και οικολογικής ευαισθησίας παράλληλα με την προοπτική να επέλθει επιτέλους προοδευτική διέξοδος στη διακυβέρνηση της χώρας. Η καταστροφική κυβέρνηση της Ν.Δ. πρέπει να ηττηθεί.
  • Γιατί εκείνες και εκείνοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς έχουν διακριθεί στους χώρους της δραστηριότητάς τους, στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες με την ενεργό και δημιουργική παρουσία, την κατάρτιση, την ανιδιοτέλεια, το ήθος και την αποτελεσματικότητά τους.

Οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες έχουμε κατά καιρούς αναλάβει σημαντικές πολιτικές ευθύνες. Έχουμε θητεύσει στην κυβέρνηση, στο Κοινοβούλιο, στις διοικήσεις δημόσιων οργανισμών, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κρίνουμε ότι είναι επιτακτική η αξιοποίηση αυτής της συλλογικής εμπειρίας και απαραίτητος ο κριτικός αναστοχασμός προκειμένου να επανέλθει η πολιτική στο προσκήνιο και να ανακάμψει ενεργά η ελπίδα ότι οι αναγκαίες ριζικές τομές είναι εφικτές».

«Τα καθήκοντα που αναλαμβάνει η Νέα Αριστερά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με πληρότητα αν δεν συστρατευθούμε όλες και όλοι, αν δεν προχωρήσει η ανασύνθεση ολόκληρης της Αριστεράς τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ε.Ε. και αν δεν εμπεδωθεί ο ειλικρινής προγραμματικός διάλογος με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Όπου τόσο η ανασύνθεση της Αριστεράς όσο ο ειλικρινής προγραμματικός διάλογος δεν μπορεί να στηρίζονται παρά στην ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων και στην ελεύθερη έκφραση των ποικίλων κοινωνικών κινημάτων. Γιατί μόνον τέτοιοι αγώνες και τέτοια κινήματα διαμορφώνουν κοινωνικά αγκυρωμένα αιτήματα και ελέγχουν έμπρακτα τις πολιτικές δυνάμεις που τα υιοθετούν» προσθέτουν.

Το κείμενο υπογράφουν οι: Αγαθοπούλου Ειρήνη, Αθανασίου Νάσος, Αλεξόπουλος Απόστολος, Αποστόλου Βαγγέλης, Βαγιωνάκη Βάλια, Βάκη Φωτεινή, Βαρεμένος Γιώργος, Βίτσας Δημήτρης, Βούτσης Νίκος, Γάκης Δημήτρης, Γιαννακάκη Μαρία (υποψ. ευρωβουλεύτρια), Γιαννακίδης Στάθης, Γκιόλας Γιάννης, Δέδες Γιάννης, Δρίτσας Θοδωρής, Ζουράρις Κώστας, Θηβαίος Νίκος, Θραψιανιώτης Μανώλης, Ιγγλέζη Κατερίνα, Καββαδία Αννέτα, Κανελλοπούλου Μαρία, Καραγιαννίδης Χρήστος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Καραγιουσούφ Αϊχάν, Καστόρης Αστέριος, Κατριβάνου Βασιλική, Κυρίτσης Γιώργος, Κωστοπαναγιώτου Ηλίας, Μαντάς Χρήστος, Μάρκου Κωνσταντίνος, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μιχαλάκης Νίκος, Μπαλαούρας Μάκης, Μπαξεβανάκης Δημήτρης, Μπαλτάς Αριστείδης, Ξυδάκης Νίκος, Ξανθός Ανδρέας, Πάντζας Γιώργος, Παπαδόπουλος Σάκης, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παπανάτσιου Κατερίνα, Παπαφιλίππου Γιώργος, Παπαχριστόπουλος Θανάσης, Παρασκευόπουλος Νίκος, Πρατσόλης Τάσος, Πάλλης Γιώργος, Πελεγρίνης Θεοδόσης, Ριζούλης Ανδρέας, Ρουπακιώτης Αντώνης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης (υποψ. ευρωβουλευτής), Σηφάκης Γιάννης, Σκουρλέτης Πάνος, Σμίας Χρήστος, Σπαρτινός Κώστας, Σταθάκης Γιώργος (υποψ. ευρωβουλευτής), Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Συρμαλένιος Νίκος, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Φίλης Νίκος (υποψ. ευρωβουλευτής), Φωτάκης Κώστας, Χατζησοφιά Αννα, Χριστοδουλοπούλου Τασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα