Στο Eurogroup της Δευτέρας έχει στραμμένο το βλέμμα το Μέγαρο Μαξίμου

Στο Eurogroup της Δευτέρας έχει στραμμένο το βλέμμα το Μέγαρο Μαξίμου
ΑΘΗΝΑ-Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΞΕΡΧΟΜΕΡΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠτΔ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Με προβληματισμό δέχτηκε το Μέγαρο Μαξίμου την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει κατά μόλις 500 εκατομμύρια ευρώ τη χρηματοδότηση των Ελληνικών τραπεζών από τον ELA. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Μπορεί η αποφάσεις της ΕΚΤ που ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι να μην προκάλεσαν ενθουσιασμό στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη, χωρίς να προκαλεί παραπάνω προβλήματα στο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας. «Δεν άλλαξε κάτι προς το δυσμενέστερο», τόνιζε κορυφαίος υπουργός, συμπληρώνοντας πως «το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο».

Όπως είναι φυσικό από την πλευρά  της κυβέρνησης στέκονται ιδιαιτέρως στη συμφωνία του Eurogroup η οποία είναι δεσμευτική, όπως τονίζουν και για τις Βρυξέλλες, αλλά και για την Αθήνα. Πρωταρχικός στόχος από εδώ και πέρα είναι οι μεταρρυθμίσεις να επιταχυνθούν και να δοθεί  ένα θετικό σήμα ότι προχωρούν οι αλλαγές, ώστε να «ξεκλειδώσει» ένα μέρος της δόσης.

Πέρα από τηλεφωνικές επαφές που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως την Τετάρτη θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους δυο αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, ενώ την Πέμπτη έχει ήδη καθοριστεί το ραντεβού με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Α. Γκουρία.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου σήμερα το πρωί στις 9.30 για να ενημερώσει προσωπικά τον πρωθυπουργό για το πώς θα πρέπει να κινηθεί από εδώ και πέρα το οικονομικό επιτελείο, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την χρηματοδότηση.

Μεγάλο ενδιαφέρον και ενδεικτική του κλίματος είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Γιάννη Δραγασάκης. “Πετύχαμε μια συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου η οποία είδα να μην αντανακλάται πλήρως στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας”, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε πως υπήρχαν και θετικά μηνύματα από τον Μάριο Ντράγκι, όπως το γεγονός ότι τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα.

“Η συμφωνία που πετύχαμε είναι η βάση προς τα μπροστά” και συμπλήρωσε  πως τη Δευτέρα στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα πάει με επεξεργασμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

“Τιμούμε τη συμφωνία, περιμένουμε να την τιμήσουν και οι εταίροι μας” διευκρίνισε ο κ. Δραγασάκης.

Όσον αφορά στο πρόβλημα ρευστότητας, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης παραδέχθηκε πως υπάρχει, αλλά τόνισε πως δεν είναι τόσο οξύ όσο παρουσιάζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα