Στο Eurogroup το θρίλερ του χρέους

Ελληνική σημαία κυματίζει κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό
Ελληνική σημαία κυματίζει κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό EUROKINISSI

Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεχίσει τις συζητήσεις για τη στρατηγική του χρέους, δεδομένων και των ασφυκτικών ημερομηνιών του ΔΝΤ προκειμένου να συμμετέχει ή όχι στο πρόγραμμα

Για το χρέος θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup της Πέμπτης. Αυτό επιβεβαιώνει και η ατζέντα της συνάντησης που δημοσιεύτηκε μόλις επισήμως από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Οι θεσμοί και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ενημερώσουν το Eurogroup για την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης. Θα παρουσιάσουν τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff-level agreement) που ολοκληρώθηκε ανάμεσα στους θεσμούς και τις ελληνικές Αρχές στις 19 Μαΐου» αναφέρεται στην ατζέντα.

ADVERTISING

«Η Ελλάδα σκοπεύει να εφαρμόσει τα απαιτούμενα μέτρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018. Η επίσημη ημερομηνία λήξης του προγράμματος είναι η 20η Αυγούστου 2018».

Και καταλήγει ότι: «Το Eurogroup θα συνεχίσει επίσης τις συζητήσεις της για τη στρατηγική του χρέους». Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό το τελευταίο θα είναι το κύριο ζήτημα της συζήτησης, δεδομένων και των ασφυκτικών ημερομηνιών του ΔΝΤ προκειμένου να συμμετέχει ή όχι στο πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup, Χρέος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας σε υπουργούς: "Μέχρι 10 Ιουνίου να έχουν κλείσει όλα"

Τσίπρας: Η Ελλάδα επιστρέφει με σχέδιο. Προτεραιότητα οι εργαζόμενοι, προϋπόθεση το χρέος

Ψαλιδόπουλος: Πιθανή η αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα

SHARE:

24Media Network