Λεβέντης: Δέχομαι το όνομα 'Σκόπια'

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργου Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη,προκειμένου να τον ενημερώσει για τις επαφές του στο Νταβός, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργου Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη,προκειμένου να τον ενημερώσει για τις επαφές του στο Νταβός, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων ολοκληρώνεται η ενημέρωση πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση το πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη.

Στην αρχή της συνάντησης ρώτησε τον πρωθυπουργό αν έλαβε την συγκατάθεση των υπόλοιπων αρχηγών γι΄αυτό που πάει να κάνει. «Δεν έλαβα καμία συγκατάθεση, την ευλογία τους έλαβα» είπε ότι του απάντησε ο πρωθυπουργός

ADVERTISING

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως είναι αντίθετος με τη σύνθετη ονομασία επειδή περιέχει τον όρο Μακεδονία.«Θα δώσω την συγκατάθεσή μου σε άλλο όνομα» ανέφερε και όταν ο πρωθυπουργός τον ρώτησε ποιο όνομα ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Σκόπια».

«Μη δώσεις το όνομα Μακεδονία γιατί επάνω σ΄αυτό έχει χυθεί αίμα» είπε ο Λεβέντης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην πάρει επάνω του αυτό το στίγμα που θα τον συνοδεύει για πάντα.

Εξερχόμενος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μετά από 2 ώρες περίπου δήλωσε πως «είχα ζητήσει συναίνεση και μια μεγάλη κυβέρνηση γιατί θα την χρειαζόμασταν. Δεν με άκουσε ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης και τώρα ο Τσίπρας σηκώνει μόνος του τον σταυρό για θέμα που δεν φταίει. Του είπα ότι αντί να ξεκινάμε την διαπραγμάτευση δίνοντας σύνθετη ονομασία πρέπει πρώτα να ζητήσουμε ανταλλάγματα και να πάρει η άλλη πλευρά την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να μην παραιτηθούμε από το όνομα».

«Η τακτική της γειτονικής χώρας με τα αλυτρωτικά προσβάλει την Ελλάδα . Η θέση μου είναι να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση από μηδενική βάση και αν γίνει έτσι , είπα στον πρωθυπουργό , όλος ο λαός θα είναι μαζί του και πρώτος εγώ. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι στο Βουκουρέστι το 2008 ο Καραμανλής διαπραγματευόταν το όνομα "Macedonia Skopje". Οι σκοπιανοί το θέτουν αυτό ως πήχη και ξεκινούν από εκεί . Εγώ και με το "Nova Makedonija" είμαι σφόδρα αντίθετος .Η Μακεδονία δεν είναι κανενός, είναι Ελλάδα και σ΄ αυτό δεν χωρούν εκπτώσεις . Είπα στον πρωθυπουργό να μην κουβαλήσει αυτό το στίγμα».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει αναδιάταξη στο πολιτικό σκηνικό για το θέμα του ονόματος χαρακτήρισε το θέμα της μετακίνησης βουλευτών αισχρό φαινόμενο. Όποιος προδίδει την εντολή του λαού έχει συνέπειες, ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Μητσοτάκης απορρίπτει την 'εθνική γραμμή' που ζητά ο Τσίπρας για το Σκοπιανό

Γεννηματά: Άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

Δε βλέπει λύση στο Σκοπιανό ο Κουτσούμπας

Στ. Θεοδωράκης: Σύνθετη ονομασία που θα είναι μία λέξη στη σλαβική διάλεκτο

SHARE:

24Media Network