Στο Προεδρικό η πρώτη τοποθέτηση Τσίπρα για τη συμφωνία στο Eurogroup

Στο Προεδρικό η πρώτη τοποθέτηση Τσίπρα για τη συμφωνία στο Eurogroup
Τσίπρας - Παυλόπουλος, Φωτό αρχείου Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμφωνία που επετεύχθη για το χρέος σήμερα το μεσημέρι και στις 19:30 θα μιλήσει στις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Ζάππειο.

Τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τη συμφωνία που επετεύχθη τα ξημερώματα στο Eurogroup για το χρέος.

Η πρώτη αποτίμηση της κυβέρνησης μετά την κατάληξη των συζητήσεων στο Eurogroup τα ξημερώματα της Παρασκευής είναι ότι πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία, που βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια, όπως έλεγε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο πρωθυπουργός, θα πραγματοποιήσει ομιλία στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων στις 19:30, στο Αίθριο του Ζαππείου.

Τζανακόπουλος: “Ανάσα” η λύση για το χρέος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ, για «ανάσα» και μία πάρα πολύ θετική λύση για το χρέος, τονίζοντας πως η Ελλάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του δημοσίου τουλάχιστον ως το 2020 με το μαξιλαράκι ασφαλείας, χωρίς συγχρόνως να υπάρχει η πίεση να βγει στις αγορές.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τζανακόπουλος, αυτό δεν σημαίνει ότι «δεν θα ανοιχτούμε προς την έξοδο στις αγορές, αλλά αυτό θα γίνει χωρίς να υπάρχει η πίεση τεχνικών κριτηρίων».

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

«Είμαι χαρούμενος, είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, έχουμε όλα τα στοιχεία να αφήσουμε το πρόγραμμα με αυτοπεποίθηση, να επιστρέψουμε στις αγορές. Είναι ιστορική στιγμή, όντως. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει δουλειά να γίνει. Αλλά σε όλες τις χώρες χρειάζεται δουλειά, ακόμη και στην ίδια την Ευρωζώνη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης του Eurogroup, τα ξημερώματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα