Στο στόχαστρο οι συντάξεις "μαϊμού". Νόμος του κράτους το σύστημα "Αριάδνη"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ. ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ. ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Υπερψηφίστηκαν τα άρθρα του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην κοινωνική ασφάλιση και την αγορά εργασίας. Ι. Βρούτσης

Για μιαν «άλλη εποχή» για το ασφαλιστικό σύστημα έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, με την υπερψήφιση χτες το βράδυ και επί των άρθρων, του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην κοινωνική ασφάλιση και την αγορά εργασίας.

Στις παρεμβάσεις του στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε τη σημασία της πλήρους εξαφάνισης της παθογένειας των «μαϊμού συντάξεων», που επιτυγχάνεται όπως τόνισε, με την εφαρμογή του συστήματος «ΑΡΙΑΔΝΗ», από το οποίο ο κρατικός Προϋπολογισμός θα εξασφαλίσει ετησίως 478 εκ. ευρώ. Με ιδιαίτερη δε, ικανοποίηση, χαιρέτισε και την «αναβίωση πολιτικών των κατηργημένων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, στο πλαίσιο του ΟΑΕΔ, ο οποίος γίνεται πιο ισχυρός και πιο μεγάλος».

Από την άλλη, ο υπουργός Εργασίας, επικαλέστηκε δημοσιονομικούς λόγους προκειμένου να απορρίψει πληθώρα προτάσεων που κατατέθηκαν υπό μορφήν τροπολογιών από την αντιπολίτευση αλλά και την συμπολίτευση, όπως η συνέχιση της καταβολής συντάξεων και επιδομάτων αναπηρίας για όλους τους εγγεγραμμένους αναπήρους που δεν έχουν επανεξεταστεί από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας με ευθύνη των τελευταίων (το νομοσχέδιο δίνει μονάχα εξάμηνη παράταση στις συντάξεις), η καταβολή συντάξεων ΟΓΑ στους νεοπρόσφυγες Ποντίους και Βορειοηπειρώτες, η αποκατάσταση των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, η απαλλαγή των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ από την υποχρέωση να καταβάλουν εισφορές όλο το έτος προκειμένου να θεωρήσουν βιβλιάριο ασθενείας, η εξαίρεση των 380 απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας από τον ν.3996, ο διορισμός των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 του ΑΣΕΠ και η αποκατάσταση των διορισμένων επιτυχόντων της προκήρυξης 9Κ/2008 κ.ά.

Προηγουμένως, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Αθ. Δαβάκη (ΝΔ), είχε αποκλείσει για τους ίδιους δημοσιονομικούς λόγους, το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, εκείνοι οι αγρότες που είχαν ήδη προκαταβάλλει δύο εξάμηνα εισφορές για να ενταχθούν στο συνταξιοδοτικό καθεστώς - ειδικά εκείνοι που γεννήθηκαν το 1948.

Ο εισηγητής της ΝΔ, επανέφερε αίτημα για ενίσχυση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης με εργαζομένους (πρόταση που επανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ, Γ. Κοντογιάννης αλλά έχει απορρίψει το υπουργείο Οικονομικών).

SHARE:

24Media Network