Στον “πάγο” βάζει τώρα το Μαξίμου την επιδότηση στο ντίζελ κίνησης

Στον “πάγο” βάζει τώρα το Μαξίμου την επιδότηση στο ντίζελ κίνησης
ΙΝΤΙΜΕ

Παρά τις προσδοκίες που δημιούργησε ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή για επιστροφή της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, ο Γ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένονται άμεσα αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε ανοιχτό την Παρασκευή στη Βουλή το ενδεχόμενο επιστροφής της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, αλλά σήμερα το Μαξίμου κλείνει τη σχετική συζήτηση… για την ώρα.

Δεν αναμένονται αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για επιστροφή της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, ξεκαθάρισε ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά στο briefing.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι έξαρση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη και πρόσθεσε:

“Η κυβέρνηση δεν αντιδρά σπασμωδικά. Παρατηρεί τα φαινόμενα, τα μελετά και στο σωστό χρονο κάνει παρεμβάσεις, με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα”.

Προς το παρόν επομένως το σενάριο επιστροφής της επιδότησης στο ντίζελ κίνησης μπαίνει στον πάγο, αλλά η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει γενικότερα τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε μάλιστα συγκρατημένη αισιοδοξία ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θα ληφθούν επιτέλους αποφάσεις για ευρωπαϊκό πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και για κοινή προμήθεια των κρατών- μελών.

Η κυβέρνηση πάντως εκτός από το 1 δισ ευρώ που έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό για ενεργειακά μέτρα, διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να διαθέτει για στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας κάθε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργείται ή ότι θα βρίσκει τρόπους όπως πχ με την επιστροφή υπερεσόδων των εταιρειών ενέργειας.

Η κυβερνητική ρητορική εστιάζει παράλληλα στη διεθνή διάσταση του προβλήματος της ακρίβειας.

“Παρά τις δράσεις της κυβέρνησης, η κοινωνία και οι πιο αδύναμοι δοκιμάζονται και θα υποστούν πιέσεις τα εισοδήματα τους από ένα παγκόσμιο πρόβλημα, που καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ριζικά. Ήδη ο πληθωρισμός στην Ευρωζωνη είναι πάνω από 10%. Είναι κορύφωση λαϊκισμού η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει ένα παγκόσμιο πρόβλημα σαν ελληνικό φαινόμενο και να υπόσχεται εύκολες, μαγικές λύσεις”, υποστήριξε ο κ. Οικονόμου.

Επανέλαβε επίσης ότι: “Πρέπει όλοι να έχουμε συνείδηση ότι κατάσταση εύκολα θα μπορούσε να είναι χειρότερη σε ό,τι αφορά στις τιμές και την επάρκεια αγαθών, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες” και διαβεβαίωσε ότι: “Εμείς είμαστε εδώ για να αντιστεκόμαστε και στο πλαίσιο του δυνατού να μετριάζουμε τις συνέπειες της κρίσης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα