Στον τάφο του Καραμανλή, με αιχμές για τη σημερινή ΝΔ, ο Π. Ψωμιάδης

Στον τάφο του Καραμανλή, με αιχμές για τη σημερινή ΝΔ, ο Π. Ψωμιάδης

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ, Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη σημερινή Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της (vid+pics)

Με κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τίμησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης την συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ βρέθηκε την Παρασκευή (03/10) στην Αθήνα και προέβη στην προαναφερόμενη κίνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή είναι πιο σημαντική από το να συμμετάσχει στην επετειακή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την επομένη. Επεσήμανε, επίσης, ότι η ΝΔ πλέον δεν έχει σαφή ιδεολογία και δεν κατέχεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης, τονίζοντας ότι ηγέτες σαν τον ιδρυτή του κόμματος, δεν υπάρχουν πια.

Αναλυτικά η δήλωση

"Σήμερα το μεσημέρι επισκέφτηκα στην Αθήνα το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής και κατέθεσα στον τάφο του αείμνηστου Εθνάρχη δάφνινο στεφάνι ως ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού στο πρόσωπο του πολιτικού ανδρός που άλλαξε τη μοίρα της Ελλάδας. Θεώρησα ως πολύ πιο σημαντική την κίνηση αυτή από το να συμμετάσχω αύριο σε επετειακές εκδηλώσεις.

40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ελάχιστα πλέον θυμίζουν το μεγάλο, πατριωτικό κεντροδεξιό κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η παράταξη αυτή που πέτυχε το θαύμα της ομαλής αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που έβαλε την Πατρίδα μας στο δρόμο της ομαλότητας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης και κέρδισε το στοίχημα της ένταξης στην τότε Ε.Ο.Κ. δεν έχει πλέον ούτε σαφή ιδεολογία ούτε σταθερό προσανατολισμό. Και το σημαντικότερο ίσως, δεν κατέχεται από το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τη χαρακτήριζε κάποτε.

Όλοι όσοι αγωνίστηκαν για το κόμμα αυτό στο πεζοδρόμιο αισθάνονται θλίψη και αγανάκτηση για τα κοινωνικά εγκλήματα που διαπράττονται σήμερα σε βάρος του ελληνικού λαού, για την πραγματικότητα του «πνιγμού και της απόγνωσης» που βιώνει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Στον τάφο του Καραμανλή, με αιχμές για τη σημερινή ΝΔ, ο Π. Ψωμιάδης

Και το χειρότερο όλων, είναι πως δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος πολιτικός άνδρας να ζητήσει συγνώμη για την εξαθλίωση των πολιτών που πίστεψαν στα Ζάππεια, στις εξαγγελίες και στις βαρύγδουπες υποσχέσεις. Αυτός ο δρόμος του χάους οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σαφές, πως όπως και μία εβδομάδα πριν στη Χαλκιδική, δεν πρόκειται να παραβρεθώ στην εκδήλωση που διοργανώνεται αύριο στην Αθήνα.

Έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή τη θέση μου απέναντι στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Τόνισα επανειλημμένα πως εγώ δεν αγωνίστηκα το Μάιο του 2012 για αυτή τη Νέα Δημοκρατία. Πίστεψα στην ελπίδα και στην προοπτική, στις δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά στα Ζάππεια.

Πλέον, όλοι καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία, απέναντι στη συνείδηση τους. Και προπάντων, ας μην ξεχνούν αυτοί που θυμούνται τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μόνο στις επετείους, πως ο Μακεδόνας ηγέτης είχε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα την απαλλαγή της χώρας από τη μιζέρια, διεκδικώντας με ευθύτητα και αξιοπρέπεια ότι πίστευε πως είναι δίκαιο για την Ελλάδα.

Ο Καραμανλής δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι, όρθωσε το ανάστημα του και κέρδισε ένα καλύτερο αύριο για την Πατρίδα. Δυστυχώς,τέτοιοι ηγέτες δεν υπάρχουν πλέον".

Στον τάφο του Καραμανλή, με αιχμές για τη σημερινή ΝΔ, ο Π. Ψωμιάδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατάθεση στεφάνου Ψωμιάδη

SHARE:

24Media Network