Βούτσης σε Στουρνάρα: Κανείς δεν αμφισβητεί την έξοδο από την επιτήρηση

Βούτσης σε Στουρνάρα: Κανείς δεν αμφισβητεί την έξοδο από την επιτήρηση
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Στάυρος Θεοδωράκης μίλησαν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Το ευρωπαϊκό φαινόμενο: Η ενοποίηση και οι προσπάθειες υλοποίησης της ιδέας», των κυρίων Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστου Παπαγεωργίου στο ξενοδοχείο CARAVEL. Δευτέρα 16 Οκτώβρη 2017. (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παραδέχτηκε ότι η χώρα βγαίνει από το πρόγραμμα αλλά εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον. «Κανείς δεν αμφισβητεί την έξοδο από την επιτήρηση» ξεκαθάρισε ο κ. Βούτσης στον κ. Στουρνάρα

Μήνυμα στη Βουλή και στην κυβέρνηση να εξετάσουν τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχομένου πιστοληπτικής γραμμής μετά το Μνημόνιο, έστειλε ο Γιάννης Στουρνάρας καταθέτοντας την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ για το 2017.

Σε δηλώσεις του μετά την επίδοση της ενδιάμεσης έκθεσης στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι «το μεγάλο πρόβλημα» για την Ελλάδα είναι πως βρίσκεται ακόμα έξι μονάδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. «Έχουμε οκτώ μήνες για να το διορθώσουμε» είπε και τόνισε ότι «εάν δεν μπορεί να διορθωθεί, πρέπει ακριβώς να δούμε τι θα συμβεί μετά τον Αύγουστο του 2018». «Έχουμε προτάσεις κι ελπίζω να διαβαστούν» ανέφερε απευθυνόμενος στη Βουλή και στην κυβέρνηση. Παράλληλα αν και αναγνώρισε ότι «η επόμενη περίοδος θα έχει θετικές εξελίξεις» σχολίασε ότι αυτή «δεν θα είναι εύκολη». «Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για το τι θα συμβεί μετά από το Πρόγραμμα» συμπλήρωσε.

Βούτσης: Ουδείς αμφισβητεί ότι η χώρα οδεύει σε ουσιαστική έξοδο από την επιτήρηση

Στα σχόλια του κ. Στουνάρα απάντησε ο κ. Βούτσης επισημαίνοντας ότι «ουδείς αμφισβητεί τόσο στο πολιτικό σύστημα, όσο και στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώς, πως η χώρα οδεύει στην τυπική αλλά, σε μεγάλο βαθμό, και στην ουσιαστική έξοδο από τους κανόνες επιτήρησης και τα δεδομένα της δανειακής συμφωνίας». Μάλιστα, επισήμανε στον κ. Στουρνάρα ότι το αντικείμενο της συζήτησης αφορά «το πώς θα είναι βιώσιμη και καθαρή αυτή η έξοδος» έτσι ώστε να υπάρχει «μια ανοικτή λεωφόρος κι ένας οδικός χάρτης που θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία, όχι απλά να μείνει όρθια, αλλά σιγά σιγά να ανασυστήνεται ο κοινωνικός ιστός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα