Στους λογαριασμούς του Παπαντωνίου στρέφεται η Προανακριτική

Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου(φωτό) και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου(φωτό) και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Νέα συνεδρίαση την Τετάρτη. Αναμένεται επιτάχυνση της διαδικασίας. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ισχυρίζονται ότι η Προανακριτική δεν έχει λόγο ύπαρξης

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, και στα ενδεχόμενα ίχνη της διακίνησης «μαύρου χρήματος» στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο των Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της περιόδου 2001-2004.

Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της μετά την ανάδειξη προεδρείου η Προανακριτική Επιτροπή επιχείρησε να οριοθετήσει το αντικείμενο των ερευνών της αναγνωρίζοντας ομοφώνως ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας κατά του Γιάννου Παπαντωνίου. Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε οι έρευνες να στραφούν αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και στο φερόμενο έγκλημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται διαρκές και δεν παραγράφεται. Σύμφωνα με πηγές η Προανακριτική θα στραφεί στους 3 λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου στους οποίους έχει αναφερθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και στις 6 δικογραφίες που έχει διαβιβάσει η ελληνική δικαιοσύνη στο κοινοβούλιο.

Ζήτημα επιστροφής του φακέλου στη Δικαιοσύνη

Την προανακριτική επιτροπή απασχόλησε και το ζήτημα της ενδεχόμενης επιστροφής του φακέλου στη Δικαιοσύνη σύμφωνα με το αίτημα που διατύπωσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Συγκεκριμένα οι βουλευτές των δύο κομμάτων ισχυρίστηκαν ότι η επιτροπή δεν έχει καν λόγο ύπαρξης και άρα θα πρέπει όλα τα στοιχεία να επιστραφούν στον εισαγγελέα λόγω αναρμοδιότητας.

Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Νίκος Παρασκευόπουλος δέχθηκε να συζητηθεί το θέμα της αναρμοδιότητας στην αυριανή νέα συνεδρίαση της επιτροπής. Βουλευτές της συμπολίτευσης εκτιμούν ωστόσο, ότι ο φάκελος δεν θα επιστραφεί στη δικαιοσύνη πριν ελεγχθεί το ζήτημα του μαύρου χρήματος κάτι που σημαίνει ότι οι εργασίες της Προανακριτικής θα διαρκέσουν για έναν ή δύο μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο 'στόχαστρο' της Δικαιοσύνης το περιβάλλον Γιάννου Παπαντωνίου

SHARE:

24Media Network