Στροφή της ΝΔ στην καθημερινότητα με κόκκινα δάνεια- υγεία και υψηλοί τόνοι για Πολάκη

Tα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς
Tα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς EUROKINISSI

Ο Μητσοτάκης το Σάββατο παρουσιάζει το γαλάζιο πρόγραμμα για την υγεία και χθες ζήτησε από την Ένωση Τραπεζών μέτρα για τους συνεπείς δανειολήπτες. Ταυτόχρονα το Μοσχάτο έχει στο στόχαστρο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

Τα ζητήματα της καθημερινότητας προτάσσει εκ νέου η Νέα Δημοκρατία, εκτιμώντας ότι αυτά εν τέλει ενδιαφέρουν τους πολίτες περισσότερο από την κομματική αντιπαράθεση και πως στην πραγματικότητα θα είναι και το κριτήριο των αναποφάσιστων.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η ΝΔ σκοπεύει να... αφήσει σε χλωρό κλαρί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος βρέθηκε χθες το βράδυ ξανά στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ηχογράφησε τηλεφωνική συνομιλία του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Παύλο Πολάκη σχετικά με τον έλεγχο για το δάνειο του από την Attica Bank και την έδωσε στη δημοσιότητα.

ADVERTISING

“Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα. Χθες εν ενεργεία υπουργός πήρε τηλέφωνο και έκανε υποδείξεις στον Ανεξάρτητο Ρυθμιστή του Τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και εξόφθαλμα τον εκβίασει για το πώς θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να κάνει εκείνος σωστά τη δουλειά του. Η είδηση, βεβαια, δεν είναι ότι δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο στη συνομιλία των κ. Πολάκη και Στουρνάρα. Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία” σχολίαζαν πηγές της ΝΔ.

Οι ίδιες πηγές έθεταν τα εξής ερωτήματα:

“* Με ποια κριτήρια η διοίκηση της Τράπεζας χορήγησε καταναλωτικό δάνειο 100 χιλ ευρώ στον αναπληρωτή Υπουργό;

* Πόσα άλλα δάνεια τέτοιου ύψους και με αυτά τα κριτήρια έχει χορηγήσει η συγκεκριμένη Τράπεζα; Ιδίως δεδομένου ότι το ακίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο.

* Ο κ. Πολάκης είπε ότι έβγαζε στο παρελθόν διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από αυτά που κερδίζει ως βουλευτής και Υπουργός. Γιατί δεν τα έχει δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις του; Μαύρα ήτανε;

* Έχει να πει κάτι ο κ. Τσίπρας για το γεγονός ότι ο ανεκδιήγητος υπουργός του συνεχίζει μια νομική αντιδικία με έναν δημοσιογράφο που έχει φύγει από τη ζωή και δικαιώθηκε δικαστικά;

* Τι νόημα είχε η χθεσινή ηχογράφηση της συνομιλίας του κ. Πολάκη με τον κ. Στουρνάρα; Και τι άραγε επεδίωκε ο κ. Πολάκης με αυτή την επιλογή του που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα;”

Από τη ΝΔ επίσης εξαπέλυαν επίθεση στην (κρατική και άρα ελεγχόμενη από την κυβέρνηση όπως σημείωναν) Τράπεζα Αττικής, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι γεννάται το καίριο ερώτημα πώς μπορεί ένα σπίτι αντικειμενικής αξίας 95.000 ευρώ, το οποίο είναι ήδη υποθηκευμένο για πολύ μεγαλύτερο ανεξόφλητο στεγαστικό δάνειο, να θεωρηθεί ικανοποιητική εξασφάλιση για δεύτερο δάνειο, και υποστηρίζοντας ότι τελικά η ανακοίνωση της τράπεζας προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων εκείνων που ζητούν και δεν παίρνουν δάνεια για να καλύψουν τις ανάγκες χρηματοδότησής τους, είτε πρόκειται για νοικοκυριά, είτε για επιχειρήσεις.

Προτεραιότητα όμως της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η καθημερινότητα, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριακο Μητσοτάκη να παρουσιάζει το Σάββατο το γαλάζιο πρόγραμμα για την υγεία, ενώ χθες συναντήθηκε με την Ένωση Τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών να συμπεριλάβουν στην τελική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και συγκεκριμένα μέτρα για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών. Πρότεινε συγκεκριμένα για όσους πολίτες ήταν -κατά την τελευταία τριετία- συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, να υπάρχει ως επιβράβευση μια εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των κριτηρίων που θα συμφωνήσει η σημερινή κυβέρνηση με την ΕΕΤ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πηγές της ΝΔ σημείωναν: “Είναι σαφές μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη επέλθει συμφωνία για αρκετές παραμέτρους της νέας ρύθμισης γι’ αυτό και ο Πρόεδρος της ΝΔ χθες, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, επιφυλάχθηκε να υπάρξει συνολική τοποθέτηση της ΝΔ μόλις δημοσιοποιηθεί το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.”

Το Μοσχάτο αποδίδει ταυτόχρονα ιδιαίτερη σημασία στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την υγεία, το οποίο θα κινείται σε τρεις άξονες: Πρόληψη, υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και ειδική μέριμνα για όσους έχουν ανάγκη με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Παύλος Πολάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Ο Πολάκης επιχειρεί να εκβιάσει τον Στουρνάρα ηχογραφώντας τη συνομιλία τους

SHARE:

24Media Network