Συγχαρητήρια της κυβέρνησης στον νέο πρόεδρο της Λιβύης – Είχε απελαθεί ως πρέσβης

Συγχαρητήρια της κυβέρνησης στον νέο πρόεδρο της Λιβύης – Είχε απελαθεί ως πρέσβης
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας Eurokinissi

Με ανάρτηση του πρωθυπουργού και ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η κυβέρνηση χαιρετίζει την εκλογή του μεταβατικού προέδρου της Λιβύης, που είχε απελαθεί από την Ελλάδα ως πρέσβης

Την νέα ηγεσία της Λιβύης, η οποία προέκυψε από τον ενδολυβικό διάλογο που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ συγχαίρει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο νέο μεταβατικό σχήμα, που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές στο τέλος του 2021, πρωθυπουργός εξελέγη ο Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ενώ στην θέση του προέδρου του τριμελούς μεταβατικού Προεδρικού Συμβουλίου αναδείχτηκε ο Μοχάμαντ Γιουνές Μένφι, πρώην διπλωμάτης.

Ο Μένφι, ήταν μάλιστα ο πρεσβευτής της Λιβύης στην Αθήνα, που η κυβέρνηση είχε απελάσει τον Δεκέμβριο του 2019, όταν δεν είχε παραδώσει το μνημόνιο που η κυβέρνηση Σάρατζ είχε υπογράψει με την Τουρκία.

Την εκλογή του Μένφι στην θέση του Προέδρου χαιρετίζει και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Η Ελλάδα χαιρετίζει την εκλογή του Προέδρου του Συμβουλίου της Προεδρίας Μοχάμεντ Μένφι, των Μελών του και του Πρωθυπουργού της Λιβύης από το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης που έλαβε χώρα στη Γενεύη σήμερα.

Ο ορισμός του Μεταβατικού Προεδρείου, μέχρι τις εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 24 Δεκεμβρίου, ευελπιστούμε ότι θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην ειρήνευση και στην σταθεροποίηση της Λιβύης και της περιοχής γενικότερα.

Η Ελλάδα, ούσα άμεσος γείτονας της Λιβύης, προσβλέπει στην εγκαθίδρυση επαφών με το νέο Προεδρείο ευθύς μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του με σκοπό την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Η χώρα μας, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είναι επίσης έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στη Λιβύη προκειμένου να συνεισφέρει στην ανοικοδόμηση και στην εμπέδωση της ασφάλειας.

Τέλος, η Ελλάδα τονίζει ότι για την ειρήνευση και σταθεροποίηση της Λιβύης, απαραίτητο κριτήριο είναι η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα