Συγκλονισμένοι για την αυτοκτονία δηλώνουν οι πολιτικοί

Συγκλονισμένοι για την αυτοκτονία δηλώνουν οι πολιτικοί
Σημειώματα και λουλούδια διακρίνονται στο σημείο όπου ένας 77χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, στην πλατεία Συντάγματος, το πρωί της Τετάρτης 4 Απριλίου 2012. Ο αυτόχειρας, συνταξιούχος φαρμακοποιός, αντιμετώπιζε, σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρά οικονομικά προβλήματα. (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Διαβάστε τι δήλωσε ο πολιτικός κόσμος της χώρας για την αυτοκτονία του 77χρονου. Το μήνυμα του πρωθυπουργού (Vid)

Τη θλίψη του για τον θάνατο του 77χρονου άνδρα, ο οποίος αυτοκτόνησε το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα εκφράζει ο πολιτικός κόσμος.

Σε δήλωση για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου προέβη αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

“Είναι τραγικό ένας συνάνθρωπός μας να δίνει τέλος στη ζωή του. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας πρέπει όλοι -πολιτεία και πολίτες- να στηρίξουμε τους ανθρώπους δίπλα μας που βρίσκονται σε απόγνωση”.

“Το γεγονός είναι τόσο συγκλονιστικό που καθιστά οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο παράταιρο και φτηνό. Ας στοχαστούμε γύρω από την κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας μας με όρους εθνικής αλληλεγγύης και συνοχής”, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό γεγονός. Απαντώντας στην ερώτηση “Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία;” ο κ. Μπεγλίτης απάντησε:

Η αυτοκτονία του 77χρονου, είχε αντίκτυπο και στην πολιτική σκηνή .Συγκλονισμένος δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από την αυτοκτονία συνταξιούχου, σήμερα το πρωί, στο Σύνταγμα.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει πως δεν είναι ο πρώτος τέτοιος θάνατος, καθώς πλέον έχουμε ρεκόρ αυτοκτονιών, και τόνισε πως “αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για εθνική κατάθλιψη”.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως “θάνατος δεν είναι μόνο η πτώχευση, αλλά και το να ζει κανείς χωρίς ελπίδα” και τόνισε πως “αυτό κάνει το χρέος μας πιο επείγον να βγάλουμε τους Έλληνες από το τέλμα και την απελπισία”.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των άλλων κομμάτων το ΚΚΕ αναφέρει: “Οι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τα δεινά και την απελπισία του ελληνικού λαού, αυτοί που επιτίθενται με συκοφαντίες και ψέματα σε κάθε τμήμα εργαζομένων που αντιπαλεύει τη φτώχεια, θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπούν μπροστά στα αποτρόπαια αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής τους, αντί να παριστάνουν τους σωτήρες και τους ευαίσθητους”.

“Είναι καιρός να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική που καταδικάζει το λαό στη χώρα μας, αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς στη φτώχεια και την απόγνωση” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το περιστατικό αυτό αναδεικνύει με τον πιο θλιβερό τρόπο τα αδιέξοδα που βρίσκεται σήμερα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε:

“Συνείδηση με συνείδηση έχει διαφορά. Η σφαίρα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος πρέπει να χτύπησε κατευθείαν τη συνείδηση του πολιτικού κόσμου και πρέπει όλοι να αισθανθούμε πίσω από τη σκανδάλη. Ένας αυτόχειρας δεν είναι απλά ένας νεκρός.

Τι είδε αυτός ο άνθρωπος από τον πολιτικό κόσμο; Είδε από όλους αυτούς που έκλεβαν τα λεφτά του τόσα χρόνια, ότι κανένας δεν πήγε φυλακή. Είδε ότι δεν μπόρεσαν να τον διευκολύνουν με τα δάνειά του. Είδε ότι του έκοψαν τη σύνταξη, παρά το γεγονός ότι είχαν πει ότι δεν θα συμβεί αυτό. Και το είχα πει: Όταν ο κόσμος αρχίζει να αυτοκτονεί στο Σύνταγμα, τότε θα έχουμε φτάσει στο τελευταίο σημείο διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής”.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του 77χρονου εκφράζει η Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ οι Οικολόγοι – Πράσινοι τονίζουν “Πρέπει να τιμωρηθούν όλοι όσοι μας έφεραν ως εδώ, προκειμένου να οικοδομήσουμε εναλλακτικές λύσεις διεξόδου, με την κοινωνία μπροστά”.

“Η συγκλονιστική και ταυτόχρονα τραγικά συμβολική αυτοκτονία του συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος αποτελεί ένδειξη για το πού οδήγησαν την Ελληνική Κοινωνία”, αναφέρει σε δήλωσή του για το τραγικό περιστατικό ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς.

Ο κ. Δημαράς πρόσθεσε πως “ένοχοι για το αίμα του Έλληνα συνταξιούχου είναι όλοι όσοι έχουν ψηφίσει την εκχώρηση της χώρας και της αξιοπρέπειάς μας”.

” Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να έιναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος. Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το αν είχε χρέη, ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του…Μόνο σεβασμός”.

Πυρά στους κυβερνώντες για την οικονομική λιτότητας εξαπέλυσε και ο επικεφαλής του κινήματος “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, Πάνος Καμμένος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα