Συμμετοχή του πρωθυπουργού στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Συμμετοχή του πρωθυπουργού στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει στις 5 το απόγευμα στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response.

Όπως εξήγησε: «Πρόκειται για μια μεγάλη Διάσκεψη Δωρητών, την πρωτοβουλία για την οποία έχουν αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ηγέτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ΟΗΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η προεδρία του G20 και άλλοι. Στόχος του Μαραθωνίου Δωρητών που καλεί σε αλληλεγγύη κυβερνήσεων και ιδιωτών είναι η συγκέντρωση πόρων ύψους 7,5 δισ. ευρώ προκειμένου να στηριχθεί η πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ανάπτυξη γρήγορης και ισότιμης πρόσβασης σε ασφαλή και αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία του Covid-19. Αλλά και στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού».

ADVERTISING

Υπενθύμισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός έχει από αρχές Απριλίου θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ανάγκη εξεύρεσης κοινών λύσεων σε ζητήματα όπως οι προμήθειες υγειονομικού υλικού, ενώ έχει ζητήσει να προβεί η ΕΕ από κοινού στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια και τεστ ταχείας ανίχνευσης, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη δυνατή διάδοση των μέσων καταπολέμησης του κορονοϊού.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλή, Υπουργείο Εργασίας, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network