Συμμετοχή του πρωθυπουργού στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response

Συμμετοχή του πρωθυπουργού στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Συμμετοχή του πρωθυπουργού στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει στις 5 το απόγευμα στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response.

Όπως εξήγησε: «Πρόκειται για μια μεγάλη Διάσκεψη Δωρητών, την πρωτοβουλία για την οποία έχουν αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ηγέτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ΟΗΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η προεδρία του G20 και άλλοι. Στόχος του Μαραθωνίου Δωρητών που καλεί σε αλληλεγγύη κυβερνήσεων και ιδιωτών είναι η συγκέντρωση πόρων ύψους 7,5 δισ. ευρώ προκειμένου να στηριχθεί η πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ανάπτυξη γρήγορης και ισότιμης πρόσβασης σε ασφαλή και αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία του Covid-19. Αλλά και στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού».

Υπενθύμισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός έχει από αρχές Απριλίου θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ανάγκη εξεύρεσης κοινών λύσεων σε ζητήματα όπως οι προμήθειες υγειονομικού υλικού, ενώ έχει ζητήσει να προβεί η ΕΕ από κοινού στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια και τεστ ταχείας ανίχνευσης, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη δυνατή διάδοση των μέσων καταπολέμησης του κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα